Siirry sisältöön

Rokotusaikoja runsaasti tarjolla, ensimmäisen rokotteen voi saada myös ilman ajanvarausta sekä Ratinassa että Messukeskuksessa

Julkaistu 16.7.2021 14.59

Tamperelaiset voivat saada ensimmäisen koronarokotteen myös ilman ajanvarausta (walk in) sekä Ratinassa että Messukeskuksessa. Ratinan walk in -rokotuslinja on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–18. Messukeskuksen walk in -rokotuslinja on avoinna maanantaista perjantaihin kello 11–16. Ilman ajanvarausta eli jonottamalla Ratinassa saa vain 1. rokotteen, mutta Messukeskuksessa on mahdollista saada ilman ajanvarausta sekä 1. että 2. rokote.

Koronarokotusyksiköiden aukioloajat
 

Tampereella on heinäkuun ajan tarjolla runsaasti aikoja koronarokotukseen erityisesti Messu- ja urheilukeskuksen (Pirkkahalli) rokotusyksikössä. Suosittelemme edelleen ajanvarausta joko verkossa tai puhelimitse.

Varaa aika verkossa: www. tampere.fi/koronarokotukset tai puhelimitse 03 5657 0023 (joka päivä kello 7-22).

Tamperelaiset voivat saada ensimmäisen koronarokotteen myös ilman ajanvarausta Ratinassa ja Messukeskuksessa (Ilmailunkatu 20). Ratinan niin sanottu walk in -rokotuslinja on avoinna maanantaista perjantaihin kello 8–18. Messukeskuksen walk in -rokotukseen pääsee ilman ajanvarausta maanantaista perjantaihin klo 11–16.

Koronarokotteen voivat saada kaikki tamperelaiset yli 16-vuotiaat sekä yli 12-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus, ajokortti, passi tai kela-kortti. EU-kansalaiset voivat käyttää eurooppalaista sairaanhoitokorttia (sininen).

Tehosterokotusten suositeltu annosväli on edelleen 12 viikkoa, mutta tamperelaiset voivat tarvittaessa aikaistaa toista koronarokotusta 8 viikkoon. Aikaistetun tehosterokotteen voi ottaa vain ilman ajanvarausta Messukeskuksen walk in -rokotuslinjalla. Myös rokotteiden saatavuus voi vaikuttaa tehosterokotusten aikaistamisen toteututumiseen. Heinä- ja elokuun aikana tehosterokotteen rokotuspaikka on hyvä varmistaa ennalta kaupungin verkkosivuilta osoitteesta www.tampere.fi/koronarokotukset , sillä aukioloajat ja rokotuspaikat muuttuvat.

Rokotusyksiköiden aukioloajat

Tiedot päivitetty 23.7.2021.

Ratina

  • Ilman ajanvarausta maanantaista perjantaihin kello 8 - 18
  • Ajanvarauksella kello 8 - 20

Messukeskus (Ilmailunkatu 20)

  • Ilman ajanvarausta 30.7. saakka maanantaista perjantaihin kello 11 - 16
  • Ajanvarauksella kello 11 -18

Teksti Ari-Heikki Pöntinen