Siirry sisältöön

Ensimmäisen koronarokotteen voi saada ilman ajanvarausta myös Ratinassa, rokotusaikoja on runsaasti varattavissa

Julkaistu 16.7.2021 10.28

Ensimmäisen koronarokotteen voi saada maanantaista 19.7.2021 alkaen Ratinan rokotusyksikössä ilman ajanvarausta, myös Messu- ja urheilukeskuksen (Pirkkahalli) rokoteyksikön niin sanottu walk in -rokotuslinja on avoinna. Heinäkuulle on runsaasti vapaita rokotusaikoja myös ajanvarauksen kautta.

Ratinan ilman ajanvarausta toimiva walk in -linja on avoinna arkisin heinäkuun loppuun saakka pääosin kello 8–18. Jatkossa Ratinan lisäksi myös Messukeskuksessa voi saada ensimmäisen rokotteen arkisin ilman ajanvarausta, Messukeskuksen walk in -rokotukseen pääsee ilman ajanvarausta klo 11–16.

Edelleen kuitenkin suosittelemme ensi sijassa ajanvarausta, jotta vuoroaan ei tarvitse odottaa. Heinäkuulle on vielä runsaasti vapaita aikoja tarjolla. Koronarokotteen voivat saada kaikki tamperelaiset yli 16-vuotiaat sekä yli 12-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat. Mukaan tarvitaan henkilöllisyystodistus, ajokortti, passi tai kela-kortti. EU-kansalaiset voivat käyttää eurooppalaista sairaanhoitokorttia (sininen).

– Meillä on kapasiteettia rokottaa tamperelaiset niin, että tavoiteltu 80% rokotuskattavuus on mahdollinen heinäkuun loppuun mennessä. Nyt me kaipaamme erityisesti nuoria ja nuoria aikuisia rokotettaviksi, joko ajanvarauksen tai useamman walk in -rokotuspisteen kautta. Valitettavasti tilanne on nyt se, että koronatartunnat ovat viimeiset kolme viikkoa olleet kovassa kasvussa, siksikin rokotusten ottaminen olisi juuri nyt ensiarvoisen tärkeää, sanoo hoitotyön päällikkö Birgit Aikio

Tampereella rokotuskattavuus on tällä hetkellä ensimmäisen rokotteen osalta 63,1 (tilanne 15.7.) ja toisen rokotteen osalta 22%. Walk in -rokotukset on tarkoitettu tamperelaisille, ensimmäistä koronarokotettaan ottaville, yli 16-vuotiaille. Walk in -linjalla ei anneta tehosterokotteita.

Rokotusyksiköiden aukioloajat kannattaa tarkistaa osoitteesta tampere.fi, sillä joitakin muutoksia on jo ensi viikolle tiedossa.


Rokotusyksiköiden aukioloajat:

Ratina

• Ilman ajanvarausta maanantaista perjantaihin kello 8-18 (19.7. alkaen)

• Ajanvarauksella kello 8-20

• Poikkeus aukioloajoissa: 22.-23.7. kello 8-16; walk in kello 8-14 (Tammerfestin vuoksi)


Messukeskus (Ilmailunkatu 20)

• Ilman ajanvarausta maanantaista perjantaihin kello 11-16

• Ajanvarauksella kello 11-18

• Laajempi aukiolo 22.-23.7. kello 11-20 (Tammerfestin vuoksi)

*Tiedotetta muokattu 16.7.2021 kello 11.15 aukioloaikojen osaltaLisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Birgit Aikio
puhelin 040 801 6175
sähköposti [email protected]