Siirry sisältöön

Läntisen keskustan ja Hyhkyn muutetut aluenopeusrajoitukset hyväksyttiin

Julkaistu 29.6.2021 18.52

Amurin, Hyhkyn, Jussinkylän, Kaakinmaan, Kyttälän, Pyynikinrinteen, Pyynikin, Ratinan, Santalahden ja Tampellan alueille hyväksyttiin Tampereen yhdyskuntalautakunnassa 29.6.2021 pääosin 30 kilometriä tunnissa olevat aluenopeusrajoitukset. Suunnitelmista kerättiin yleisöpalautetta verkkokyselyllä ja videoesittelyllä.

Koko suunnittelualueeseen kuuluvat Ala-Pispalan, Amurin, Finlaysonin, Hyhkyn, Jussinkylän, Kaakinmaan, Kyttälän, Nalkalan, Pyynikinrinteen, Pyynikin, Ratinan, Santalahden, Särkänniemen, Tahmelan, Tammerkosken, Tampellan ja Ylä-Pispalan alueet, mutta näistä useilla alueilla on jo voimassa 30 km/h aluenopeusrajoitus.

Suunnittelussa on käytetty onnettomuustilastoja, nopeustasomittauksista ja asukaskyselyn tuloksia. Turvallisuutta parantavaan muutokseen liittyy liikenteen rauhoittamiskohteiden suunnittelu.

Vuonna 2016 esiteltyyn suunnitelmaan on joitain muutoksia. Mariankadulla säilyy 40 km/h nykyisellään välillä Pirkankatu–Satamakatu, ja Satamakadulla 40 km/h säilyy nykyisellään välillä Mariankatu–Hämeenpuisto toistaiseksi. Katujaksoista tehdään erillinen tarkastelu, jossa arvioidaan suojatieturvallisuutta parantavat toimenpiteet.

Pyynikintiellä 40 km/h säilyy nykyisellään puistoon sijoittuvalla jaksolla, jolla ei ole maankäyttöä kummallakaan puolella. Jaksolla olevien suojatieylitysten havaittavuutta parannetaan.

Rautatienkadun nopeusrjaoitus on jatkossa 30 km/h välillä Satakunnankatu - Erkkilänkatu, sekä Erkkilänkatu, Postikatu ja Rongankatu Rautatienkadusta itään, sillä katujaksot ovat koulun välittömässä läheisyydessä.

Pispalan valtatiellä välillä Porintie–kirkko on jatkossa 40 km/h turvallisuustarkastelun perusteella. Jaksolla sijaitsevat vilkkaasti käytetyt linja-autopysäkit ja suojatiet, joiden kautta kuljetaan mm Hyhkyn ja Pispan koulutaloille.

Pyöräilyn siirtämistä ajoradalle arvioidaan jatkosuunnittelussa tarkemmin. Vuonna 2021 toteutetaan kevyemmät rauhoittamistoimenpiteet ja seurataan nopeusrajoitusmuutoksen vaikutuksia. Seurantojen perusteella toteutetaan vuonna 2022 - 2023 tarpeelliset lisärauhoittamistoimenpiteet.

Uusi aluenopeusrajoitus on tullut jo voimaan suurimmassa osassa Tamperetta. Muutoksen myötä asuinalueilla nopeusrajoitus lasketaan pääosin nykyisestä 40 km/h nopeuteen 30 km/h. Pääkatujen ja kokoojakatujen nopeusrajoituksiin uudistus ei pääsääntöisesti vaikuta.


Lisätietoja

Puheenjohtaja
Apulaispormestari
Aleksi Jäntti
puhelin 040 727 3234

Esittelijä
Johtaja
Mikko Nurminen
puhelin 040 801 2665