Siirry sisältöön

Yhteishaun tulokset tulevat 17.6.2021 alkaen

Julkaistu 16.6.2021 14.29

Tampereen kaupungin verkkosivuille on avattu usein kysyttyä yhteishausta -palsta. Sieltä perusopetuksen jälkeisten koulutusten yhteishakuun keväällä 2021 osallistunut nuori löytää vastauksen moneen kysymykseen, kun yhteishaun tulokset tulevat kesäkuussa.

Tieto perusopetuksen jälkeisten koulutusten yhteishaun tuloksista tulee hakijoille aikaisintaan torstaina 17.6.2021.

Usein kysyttyä yhteishausta -palsta antaa tietoa esimerkiksi siitä, miten nuoren tulee toimia, jos hän ei ole saanut opiskelupaikkaa tai miten hän ottaa paikan vastaan.

Ryhmä nuoria opiskelee pulpetin ääressä

Ohjausta myös oman koulun opinto-ohjaajalta

Ohjausta ja apua hakuun liittyvissä asioissa nuori saa tarvittaessa myös oman koulun opinto-ohjaajalta 17.6., 18.6. tai 21.6.2021. Jokainen koulu on tiedottanut tarkemmin koulunsa käytännöistä ja ajoista, miten kukin opinto-ohjaaja on paikalla.

Opinto-ohjaajat ovat töissä jälleen 9.8.2021 alkaen, jolloin he jatkavat ohjausta tarvittaessa. Nuori voi ottaa 24.6.2021 saakka yhteyttä myös oman koulun rehtoriin, jos hänellä on kysyttävää.

Valtakunnallisen haun tuloskirje tulee kaikille

Kevään 2021 yhteishaku sisälsi kolme valtakunnallista hakua, joissa 9-luokkalaiset hakivat perusopetuksen jälkeiseen koulutukseen. Kevään haut olivat ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku, haku vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen ja haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen.

Hakija saa tiedon jokaisesta hausta erikseen Opintopolun sähköisenä tuloskirjeenä sähköpostiin, jonka hän on ilmoittanut hakemuksessaan. Tuloskirje lähetetään kaikille hakijoille, vaikka hakija ei olisi saanut hakemaansa opiskelupaikkaa.

Valtakunnallisen tuloskirjeen lisäksi hakija saa oppilaitokselta joko sähköisen tai paperisen hyväksymiskirjeen, jossa on oppilaitoksen omat ohjeet oppilaaksi ilmoittautumiseen. Oppilaitokset julkaisevat nettisivuillaan niiden hyväksyttyjen nimet, jotka ovat antaneet luvan julkaisuun.

Yhteishaku liittyy nuorten oppivelvollisuuteen, joka laajenee vuonna 2021. Toisen asteen opinnoista tulee maksuttomia laajennetun oppivelvollisuuden piiriin kuuluville nuorille. Uuden lain mukaan nuoren oppivelvollisuus jatkuu, kunnes hän täyttää 18 vuotta tai suorittaa tätä ennen toisen asteen ammatillisen tutkinnon tai ylioppilastutkinnon. Oppivelvollisuuden laajennus koskee ensimmäisenä ikäluokkaa, joka on opiskellut 9. luokalla keväällä 2021.


Lisätietoja

Ohjelmapäällikkö, oppivelvollisuuden laajentuminen
Harri Jurvela
puhelin 040 806 2829
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen