Siirry sisältöön

Teivon maa-alueiden myynti sekä Tammelan tonttikaupat hyväksyttiin

Julkaistu 14.6.2021 21.30

Valtuusto käsitteli ja hyväksyi kokouksessaan 14.6.2021 useita kauppoja ja esisopimuksia: valtuusto hyväksyi Teivon maa-alueiden myynnin, Tammelan stadionkortteliin liittyvät tonttikaupat ja sopimukset. Valtuusto hyväksyi myös useiden sote-kiinteistöjen myynnin sekä kaupungin ja Metso Outotec Finland Oy:n välisen tonttikaupan ja asemakaavamuutoksen Lahdesjärven eteläosassa.

Teivon maa-alueiden myyntiin Ylöjärven kaupungille liittyy myös toivomusponsi hevosalan tulevaisuuden turvaamiseksi Tampereen seudulla. Tampereen kaupungin Ylöjärven Teivon alueella omistamat tilat muodostavat yhteensä noin 100 hehtaarin kokonaisuuden, josta noin kaksi kolmannesta on virkistysaluetta. Teivon maakunnallisesti arvokkaat harjualueet tullaan säilyttämään jatkossakin virkistyskäytössä. Kauppahinta on seitsemän miljoonaa euroa.

Myös Teivon alueella toimivien Tampereen Ravirata Oy:n ja Tampereen klinikkarakennus Oy:n (Tampereen Hevosklinikka Oy) maanvuokrasopimukset siirtyvät kaupan mukana sellaisinaan Ylöjärvelle. Maanvuokrasopimusten kattama yhteisala on noin 30 hehtaaria. Tampereen kaupungin omistamat rakennukset, ulkoilumaja ja konesuoja, siirtyvät niin ikään kaupassa Ylöjärven kaupungille.

Tammelan stadion kohti toteutusta ja sote-kiinteistöt yhtiöön

Tammelan tulevan jalkapallostadionin ja sen ympärille rakennettavan stadionkorttelin toteutus voi alkaa, kun valtuusto hyväksyi osaltaan stadionkorttelin kiinteistökaupat sekä kiinteistökauppojen esisopimukset. Tammelan stadionin ja sitä ympäröivän korttelin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa jo heinäkuussa ja rakennustöiden on määrä valmistua marraskuussa 2023.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on myöntänyt Tammelan stadionin rakentamiseen miljoonan euron suuruisen HatTrick-avustuksen. Myös opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeelle valtion liikuntapaikka-avustuksena 750 000 euroa. Tammelan rakennusinvestoinnin kustannusarvio on kokonaisuudessaan 28,4 milj. euroa.

Valtuusto hyväksyi myös kaupan, jossa Tampereen Palvelukiinteistöt Oy ostaa seitsemän sote-kiinteistöä. Kaupan kokonaisarvo nousee noin 50 miljoonaan euroon. Myytävään kiinteistökokonaisuuteen kuuluu Kissanmaan Perhetukikeskus, Leinolan Perhetukikeskus, Toimintakeskus Tuomikallio, Linnainmaan hyvinvointikeskus, Tammelakeskus, Hervannan toimintakeskus ja Hervannan paloasema.

Kaupunki takaisinvuokraa nyt myytävien kohteiden tilat ja jos sote-uudistus toteutuu, tarkoituksena on siirtää vuokrasopimukset edelleen hyvinvointialueelle. Päätös ei välittömästi vaikuta niihin toimintoihin, joita kiinteistöissä nyt on. Tampereen Palvelukiinteistöt Oy on kaupungin kokonaan omistama konserniyhtiö.

Valtuusto hyväksyi määräalojen myynnin Metso Outotec Finland Oy:lle Lahdesjärven eteläosasta. Uusi teollisuusrakennusten tontti on pinta-alaltaan 23,447 ha ja sen rakennusoikeus 117 235 k-m2, kauppahinta on 7 500 000 euroa. Lisäksi valtuusto hyväksyi tähän liittyvän asemakaavamuutoksen sekä kaksi muuta tonttikauppaa.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]

Konsernijohtaja
Juha Yli-Rajala
puhelin 040 743 6356
sähköposti [email protected]