Siirry sisältöön

Strategiatyötä varten koossa monimuotoinen materiaali: Tamperelaisten tulevaisuuden kaupunki on hyvinvoiva ja turvallinen

Julkaistu 14.6.2021 10.47

Tampereella on kevään aikana käyty laajaa keskustelua kaupungin toivotusta tulevaisuudesta. Keskustelut ovat pohja-aineistoa kaupungin uuteen strategiaan, josta kesäkuussa valittava kaupunginvaltuusto päättää syksyllä. Asukkaiden ajatuksia tulevaisuudesta kartoitettiin kyselyllä ja erityisryhmien kanssa käydyissä keskusteluissa. Lisäksi teemaa pohdittiin taiteen keinoin. Kaikki näkemykset ja taidetyöt Tampereen tulevaisuudesta on koottu mun.tampere.fi-sivustolle.

Uuden kaupunkistrategian valmistelu on ollut käynnissä alkukeväästä alkaen.

– Valtuuston strategiatyön pohjaksi on käyty tiiviisti keskusteluja eri tahojen kanssa, kertoo strategiapäällikkö Nina Mustikkamäki. Kaupungin ja tamperelaisten tulevaisuuteen vaikuttavia ilmiöitä on pohdittu yhdessä kaupungin henkilöstön, sidosryhmien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Myös Tampereen asukkaat ovat päässeet eri tavoin mukaan kertomaan oman näkemyksensä kaupungin tulevaisuudesta.

Lasten ja nuorten ääni kuuluviin

– Tulevaisuuskeskusteluissa oli mukana myös lapsia ja nuoria. Koulujen neljäs- ja yhdeksäsluokkalaiset, Tredun ammattiopiskelijat sekä nuorisovaltuuston suurkokouksen osanottajat kertoivat, millaista on hyvä elämä Tampereella vuonna 2030. Lasten ja nuorten aineistosta muodostetaan kesän aikana varjovisio, joka esitetään elokuussa uusille valtuutetuille, kertoo strategiacontroller Heidi Ilvonen.

Lapset ja nuoret samoin kuin kehitysvammaiset, päihde- ja mielenterveyskuntoutujat sekä maahanmuuttajat kertoivat ajatuksiaan tulevaisuuden Tampereesta keskusteluissa ja taiteen keinoin. Tähän tulevaisuustaiteeseen voi tutustua mun.tampere.fi-sivustolla virtuaalisessa taidegalleriassa.

Tampereelle arvosanaksi 8,7

Tamperelaisten ajatuksia toivotusta tulevaisuudesta kartoitettiin maalis–huhtikuussa avoimena olleella kyselyllä. Kyselyssä sai kertoa, mitä hyvää ja mitä parannettavaa kotikaupungissa on sekä millaisena haluaisi nähdä Tampereen kymmenen vuoden kuluttua.

Kysely toteutettiin suomeksi ja englanniksi. Vastauksia saatiin vajaat 2000.

Vastaajat kuvailivat kotikaupunkiaan kauniiksi, sopivaksi ja ketteräksi, mutta myös ongelmalliseksi ja keskeneräiseksi. Kaiken kaikkiaan Tampere kotikaupunkina sai vastaajilta arvosanaksi 8,7.

Kyselyn tulosten perusteella asukkaiden viesti kaupunkistrategiasta päättäville on selvä: Tamperelaiset haluavat, että kaupunki on kymmenen vuoden kuluttua hyvinvoiva ja turvallinen. Toiveissa on viihtyisä kaupunki, jossa palvelut toimivat ja liikkuminen on sujuvaa.

– Saimme erittäin hyvän, monimuotoisen ja kattavan aineiston, jonka pohjalta on ilo lähteä uuden valtuuston kanssa täsmentämään ja konkretisoimaan tulevaisuuden tavoitteita, toteaa Mustikkamäki.


Ulkoinen linkkiMun Tampere -verkkosivusto

Tamperelaisten ajatuksia tulevaisuudesta: koosteet kyselyistä ja keskusteluista sekä virtuaalinen taidegalleria


Lisätietoja

Strategiapäällikkö
Nina Mustikkamäki
puhelin 040 138 9234
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Kurela