Siirry sisältöön

Rivi- ja kerrostalotonttien haku käynnissä Tampereella – tarjolla tontteja myös paljon kiinnostusta herättäneeltä Hatanpään alueelta

Julkaistu 8.6.2021 9.07

Tampereen kaupungin rivi- ja kerrostalotonttihaku on alkanut. Yhtiömuotoiseen asuntorakentamiseen on tarjolla yhteensä 19 tonttia Hatanpään, Hervantajärven, Kalevan, Koivistonkylän (Ilokkaanpuisto), Ojalan, Santalahden ja Vuoreksen kaupunginosista. Kaikki tontit soveltuvat ryhmärakentamiseen tai osuuskunta-asumiseen, mutta ensisijaisesti tähän tarkoitukseen on tarjolla Koivistonkylän Ilokkaanpuistossa sijaitseva tontti.

Kaikkien tonttien hakuaika on 1.–30.6.2021. Etukäteen runsaasti kiinnostusta herättäneet Hatanpään kaavamuutosalueen tontit ovat mukana tässä haussa. Tontit sijaitsevat entisen kaupunginpuutarhan alueella, Hatanpään sairaalan eteläpuolella.

Hatanpäältä on haettavana kaikkiaan viisi tonttia, joista yhdelle tulee rakentaa pääosin puurakenteisia asuinrakennuksia. Hakuohjeiden mukaan yhdelle tonteista tulee rakentaa vammaisille tarkoitettuja asuntoja niin, että asuntoja on heille samassa kerroksessa lähekkäin sekä muiden vuokra-asuntojen joukossa. Lisäksi yhdelle Hatanpään tontille sijoittuu alueen pysäköintipalvelu, jota voivat hyödyntää tonttien asukkaiden lisäksi myös muut alueen toimijat.

Kalevan tontti myydään tarjousten perusteella, ja muut haettavana olevat tontit vuokrataan. Hervantajärven ja Vuoreksen tontit on tarkoitettu vapaarahoitteiseen asuntotuotantoon. Ojalan ja Santalahden tontteja voi hakea joko vapaarahoitteiseen tai kohtuuhintaiseen asuntotuotantoon. Hatanpään tonteille tulee toteuttaa sekä vapaarahoitteista että kohtuuhintaista asuntotuotantoa.

Ojalasta ensimmäiset tontit haettavana

Ojalan alueen keskustasta on tässä haussa mukana kuusi tonttia. Ensimmäinen kaavavaihe tuo alueelle noin 2000 asukasta. Ojala muodostaa yhdessä Kangasalan puolella sijaitsevan Lamminrahkan kanssa yhteisen asumis- ja asiointialueen.

– Ensimmäisellä asemakaava-alueella on asuinrakennusoikeutta lähes 100 000 kerrosneliömetriä. Yhtiömuotoisten tonttien lisäksi alueelta tulee myöhemmin luovutettavaksi myös pientalotontteja. Lisäksi kaava-alueella on tontti, joka mahdollistaa pienten lasten yksikön (päiväkoti ja 1–2-luokat) rakentamisen, kertoo tonttipäällikkö Aila Taura.

Ojala on yksi Tampereen puurakentamisen kohdealueista. Sen asemakaavassa edellytetään, että kaikkien kerrostalokorttelien rakennusten julkisivuissa käytetään puuta. Lisäksi Mossin puistokadun eteläpuolella olevissa kortteleissa rakennusten tulee olla pääosin puurakenteisia.

Nyt haettavana olevilla Ojalan tonteilla rakentaminen voi alkaa kuluvan vuoden joulukuussa. Alueella rakennetaan parhaillaan kunnallistekniikkaa. Käynnissä on räjäytys- ja louhintatöitä, ja siksi alueella käymisestä on sovittava etukäteen alueen vastaavan työnjohtajan kanssa.

Tarkempia tietoja tonteista ja hakuehdoista:


Lisätietoja

Tonttipäällikkö
Aila Taura
puhelin +358503518256
puhelin 050 351 8256
sähköposti [email protected]

Asuminen, yhtiömuotoiset asuntotontitTeksti Raija Lindell