Siirry sisältöön

Kuudesluokkalaiset saavat myös tänä keväänä vahvuusstipendin ja lahjakortin

Julkaistu 4.6.2021 14.47

Tampereen kaupungin nuorisopalvelut ja Perusopetus jakavat viime kevään tapaan kuudesluokkalaisille vahvuusstipendin. Stipendi muistuttaa siitä, että jokainen lapsi on ainutlaatuinen.

Stipendi jaetaan yli 2000 Tampereen kaupungin ja Rudolf Steiner -koulun oppilaalle koulun päättäjäisissä todistuksen mukana. Luokanopettaja kokoaa stipendiin kunkin oppilaan yksilölliset vahvuudet tai hyvät ominaisuudet. Stipendillä vahvistetaan lapsen minäkuvaa ja käsitystä omista vahvuuksista.

–Saimme viime vuonna valtavasti hyvää palautetta vahvuusstipendistä ja halusimme jatkaa tätä perinnettä. Nuorisopalveluille on tärkeää edistää toimintaa, jolla voimme muistuttaa nuoria siitä, että he ovat täydellisiä juuri sellaisenaan, kertoo nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti.

Vahvuusstipendi on yksi Tampereen kaupungin Yhdenvertaisesti sinun -kokonaisuuden alle kootuista yhdenvertaisuutta edistävistä teoista.

–Koska nuorena tuntee usein epävarmuutta ja epäilystä omaan osaamiseensa, on vahvuusstipendi hyvä muistutus siitä, että jokainen oppilas on hyvä ja arvokas omana itsenään. Meissä kaikissa piilee supervoimaa, jonka avulla uusista tilanteista selviää, sanoo perusopetusjohtaja Kristiina Järvelä.

Pirkanmaan Osuuskauppa mahdollistaa sen, että stipendin mukana kuudesluokkalaiset saavat myös lahjakortin.

– On mukavaa tehdä tänäkin vuonna yhteistyötä merkityksellisen asian tiimoilta. Minusta on tärkeää, että nuoret oppivat tunnistamaan omia vahvuuksiaan, mutta sen lisäksi on hyvä uskaltaa myös puhua omista vahvuuksistaan. Niiden tuntemisesta ja sanoittamisesta on hyötyä myöhemmin työelämässäkin, sanoo Pirkanmaan Osuuskaupan ihmisten ja kulttuurin johtaja Sari Pelli.


Lisätietoja

Johtava koordinaattori
Tiina-Liisa Vehkalahti
puhelin 040 806 3239
sähköposti [email protected]