Siirry sisältöön

Ympäristöterveydenhuollon jaosto tarkisti taksan ja hyväksyi eläinsuojeluavustukset

Julkaistu 3.6.2021 17.32

Seudullinen ympäristöterveydenhuollon jaosto hyväksyi ympäristöterveyden taksaan tehdyt muutokset 3.6.2021. Uusi taksa tulee voimaan 1.7.2021. Taksa muutetaan uuden elintarvikelain mukaan.

Alkutuotannon suunnitelmallisista tarkastuksista ei enää peritä maksua, mutta alkutuotannon uusintatarkastuksista peritään edelleen maksu. Itujen tuotantopaikoilta peritään valvonnan perus- ja tarkastusmaksut. Alkutuotantoa ovat esimerkiksi maidon- ja munantuotanto, lihakarjan kasvatus, kalastus ja kalanviljely, kasvisten ja hedelmien sekä viljan ja sienten viljely, hunajantuotanto, luonnonvaraisten marjojen ja sienten keräily.

Elintarvikelain suunnitelmallisesta näytteenotosta ei enää peritä näytteenottomaksua, vaan se sisältyy tulevaan vuosittaiseen perusmaksuun.

Uusi elintarvikelaki tuli voimaan 21.4.2021 ja sen keskeiset muutokset liittyvät maksuihin. Suunnitelmallisen elintarvikevalvonnan valvontakohteilta peritään ensi vuodesta eli 1.1.2022 alkaen vuosittain 150 euron valvonnan perusmaksu. Perusmaksun tarkoituksena on mahdollistaa valvonnan painottamista enemmän neuvovaan valvontatyöhön.

Nykyinen 80 euron tuntitaksa sekä matkakustannuksista perittävä kiinteä käyntimaksu 40 euroa pysyvät ennallaan.

Ympäristöterveydenhuollon toimialueena on Tampere, Orivesi, Juupajoki, Kangasala, Pälkäne, Valkeakoski, Akaa ja Urjala.

Eläinsuojeluavustuksia kahdelle yhdistykselle

Jaosto myönsi esitetyt eläinsuojeluavustukset Maukula ry:lle ja Pesu ry:lle. Maukula sai 1000 euron avustuksen ja Pesu 1500 euron.

Eläinsuojeluavustuksia myönnetään eläinsuojelutyöhön, ja erityisesti huomioidaan toiminta eläinten sijoittamiseksi tilapäisesti tai pysyvästi uuteen kotiin. Avustettavan toiminnan tulee olla ympärivuotista ja sijoittua Tampereelle. Lisäksi sen tulee edistää kaupungin strategisia tavoitteita ja täydentää kaupungin toimintaa.

Tampereen kaupungin toiminta-avustukset olivat haettavana 4.–29.1.2021.


Lisätietoja

Ympäristöterveyspäällikkö
Merja Bojang
puhelin 050 521 5184


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen