Siirry sisältöön

Nuorisopalveluiden työntekijät ovat nuorten kanssa myös koulujen päättäjäispäivänä

Julkaistu 1.6.2021 13.15

Tulevana viikonloppuna juhlitaan kesänloman alkua ja koulujen päättymistä. Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden ohjaajat jalkautuvat juhlijoiden pariin sekä ovat läsnä verkossa Nuorten Tampereen Discord-serverillä. Illan juhlatunnelmaa nostattaa livestriimi, jonka päätähtenä nähdään Tuure Boelius.

Nuoret ovat perinteisesti kokoontuneet Tampereella Rosendahlin rantaan juhlimaan alkavaa kesälomaa. Tänäkin vuonna päättäjäisiltana noin 50 nuoriso-ohjaajaa jalkautuu alueelle juhlijoiden pariin. Koulujen päättäjäsipäivän jalkautumisessa on perinteisesti tärkeää eri tahojen saumaton yhteistyö. Nuorisopalvelut, Pelastuslaitos, Poliisi, SPR ja sosiaalipäivystys ovat paikalla Pyynikillä kohtaamassa nuoria ja auttamassa tarvittaessa. Poikkeuksellisesti mukana ei kuitenkaan tänä vuonna ole vapaaehtoisia.

– Tavoitteemme on sama kuin muina vuosina. Olemme paikan päällä, kyselemme kuulumisia ja autamme tarvittaessa, kertoo nuorisopalveluiden johtava koordinaattori Tiina-Liisa Vehkalahti.

Vinkit juhlimaan lähtevän nuoren vanhemmille:

1. Tiedä, missä nuori on ja kenen kanssa.
2. Sovi kotiintuloaika.
3. Keskustele etukäteen, millä tunnelmalla nuori lähtee ulos
4. Lapselle kannattaa sanoa, että oli tilanne mikä tahansa, aina voi tulla kotiin.
5. Älä salli alle 18-vuotiaan alkoholinkäyttöä.
6. Varmista, että nuorella on puhelin päällä ja että siinä on tarpeeksi virtaa.
7. Pidä oma puhelin päällä ja ole ajokunnossa.

Tekemistä tarjolla myös verkossa

Koulujen päättäjäispäivän kunniaksi ohjelmaa on tarjolla myös verkon puolella. Espoon ja Tampereen kaupunkien nuorisopalvelut tuottavat koulujen päättäjäispäivän iltaan 182 km Apart – Summer Edition -livestriimitapahtuman, jonka pääesiintyjänä nähdään Tuure Boelius. Boeliuksen lisäksi lavalle nousevat Espoon MaxVol -musiikkitoiminnassa mukana oleva pop duo Fin&Fil sekä tamperelainen progressiivinen metalliyhtye External. Lähetyksen chatissa katsojat voivat osallistua nuorten toteuttamaan Espoo vs. Manse -tietovisailuun. Striimi alkaa klo 19.

 YouTuben lisäksi tekemistä löytyy Nuorten Tampereen Discord-serveriltä, joka on avoinna päättäjäispäivänä klo 15–21. Discordissa illan ohjelmaan kuuluu muun muassa tietovisa, musavisa, pelailua ja rentoa hengailua ja jutustelua.


Lisätietoja

Johtava koordinaattori
Tiina-Liisa Vehkalahti
puhelin 040 806 3239
sähköposti [email protected]