Siirry sisältöön

Uusi yhteinen ilme auttaa löytämään alueellisia palveluita ja kohtaamisen paikkoja

Julkaistu 31.5.2021 15.32

Tampereen kaupungin erilaisille alueellisille palvelukeskittymille on valmistunut uusi yhteinen visuaalinen ilme. Yhteisen visuaalisen ilmeen ottavat vähitellen käyttöön erilaiset palvelukeskittymät eli alueelliset hyvinvointikeskukset ja lähitorit sekä Kotitori ja Perheiden talo. Uudistuksen myötä aiemmin käytössä ollut vihreä kukkalogo poistuu.

Hyvinvointikeskusten ja palvelukeskittymien väri on vihreä.
Palvelukeskittymien uusi ilme pohjautuu Tampere.Finland-brändiin. Kuvassa ideoita palvelukeskittymien ilmeen käyttöön.

Visuaalinen ilme pohjautuu Tampere.Finland -brändiin ja pääviestiin. Se sisältää perusviestin lisäksi värit, muodot, typografian, yhteisen perusviestin, brändihierarkian ja sovellusohjeen. Yhteinen perusviesti Palveluja. Kohtaamisia. kuvaa näiden keskittymien vahvuuksia ja yhteisiä piirteitä: runsaasti erilaisia palveluita usein saman katon alla, tiloja kohtaamisille ja kokoontumisille, avoimille ryhmille, jalkautuville palveluille, tapahtumillekin. Sieltä saa erilaista tukea ja ohjausta arjen tilanteisiin. Ne ovat alueensa ja alueen asukkaiden näköisiä ja ne ovatkin alueen asukkaille tuttuja.

– Yhteinen ilme helpottaa asukasta löytämään läheltä kaupungin tai sen yhteistyökumppaneiden järjestämiä palveluita. Se myös yhdistää eri palvelukeskittymät samaan tunnistettavaan kokonaisuuteen ja siten tehostaa niiden vaikuttavaa ja kustannustehokasta yhteistä ja itsenäistä viestintää ja markkinointia, toteaa kehittämispäällikkö Mia Lumio.

Koronapandemian vuoksi osa näiden tarjoamista palveluista on toteutettu usein puhelimitse tai etäpalveluina. Syksyksi on kuitenkin jo suunnitelmissa erilaisia tapahtumia niin eri alueille kuin yhteisesti keskustaan.

– Tapahtuma- ja ryhmätoiminta käynnistellään heti tilanteen salliessa. Luotamme, että syyskaudeksi voimme jo suunnitella toimintaa ja kohtaamisia kasvokkain ja uudistettua viestintäilmettä hyödyntäen, kertoo Kuuselan lähitorin toimintaa koordinoiva Tuula-Mari Kukkonen Sointu Senioripalveluista.

Tamperelaisia hyvinvointikeskuksia ovat Hervanta Trio, Koilliskeskus, Lielahtikeskus, Tesoman hyvinvointikeskus ja Tipotie. Lisäksi etelän alueella toimii Me-talo, jossa tarjotaan ja kehitetään alueelle myöhemmin rakennettavan hyvinvointikeskuksen toimintaa. Keinupuiston, Kuuselan, Oriveden, Peurankallion ja Tammelan lähitorit ovat myös vankkoja erilaisten ohjauksen, neuvonnan sekä palveluiden ja kohtaamisten pienempiä paikkoja. Myös Kotitori auttaa löytämään eri palveluita tehden tutuksi erityisesti hyvinvointiteknologiaa ja niiden käyttöönottoa. Perheiden talo yhdessä Tammelan lähitorin kanssa tarjoaa monelle kohderyhmälle palveluita ja kohtaamisia. Vuores-talo, Kaukajärven KaVeri ja Teiskon Kämppi ovat uudempia kehittyviä lähitoreja.

Kaupungin eri palvelualueet ja yksiköt käyttävät jatkossakin kaikessa viestinnässään ja markkinoinnissaan kaupungin virallista vaakunatunnusta.


Lisätietoja

Kehittämispäällikkö
Mia Lumio
puhelin 040 658 6569
sähköposti [email protected]

Markkinointisuunnittelija
Kati Ruotsalainen
puhelin 040 521 1875
sähköposti [email protected]