Siirry sisältöön

Tammelan stadionkorttelin toteuttaminen etenee

Julkaistu 31.5.2021 16.09

Tammelan tulevan jalkapallostadionin ja sen ympärille rakennettavan stadionkorttelin toteutus on alkamassa. Rakentamisen edellytyksenä on, että stadionkorttelin kiinteistökaupat hyväksytään, kaupunginhallitus hyväksyi Tammelan stadionkortteliin liittyvät toteutussuunnitelmat osaltaan 31.5.2021.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on myöntänyt Tammelan stadionin rakentamiseen miljoonan euron suuruisen HatTrick-avustuksen. Myös opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt hankkeelle valtion liikuntapaikka-avustuksena 750 000 euroa. Tammelan rakennusinvestoinnin kustannusarvio on kokonaisuudessaan 28,4 milj. euroa.

Tammelan stadionin ja sitä ympäröivän korttelin rakennustyöt on tarkoitus aloittaa jo heinäkuussa 2021 ja rakennustöiden on määrä valmistua marraskuussa 2023.

Stadionin ja sitä ympäröivän asuin- ja liiketiloja sisältävän korttelin rakennustyöt etenevät yhtä aikaa. Rakentaminen toteutetaan Tampereella tutulla allianssimallilla. Kaupunki on solminut integroidun projektitoteutuksen (IPT) sopimuksen Pohjola Rakennus Oy:n (Pohjola), YIT Suomi Oyj:n (YIT) ja JKMM Arkkitehdit Oy:n kanssa sekä Tammelan stadionin allianssin toteutussuunnitelman Pohjola Rakennuksen ja JKMM Arkkitehtien kanssa. Osapuolet siis suunnittelevat ja toteuttavat hankkeen yhdessä vastaten sen yhteisistä tehtävistä ja niiden kustannuksista sekä lisäksi kukin erikseen omista projekteistaan.

Lisää:

https://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/kaupunkisuunnittelu-ja-rakentamishankkeet/tammelan-taydennysrakentaminen/tammelan-stadionin-toteutus.htmlLisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044
sähköposti [email protected]