Siirry sisältöön

Pajasto tarjoaa ensi syksynä 30 työkokeilupaikkaa nuorille

Julkaistu 28.5.2021 14.14

Tampereen kaupungin nuorisopalveluiden työkokeilupaikka Pajasto saa syksyllä 2021 uuden, liikuntaan painottuvan työpajan. Pajastossa alkaa syksyllä yhteensä viisi työpajaa, joissa avautuu Pirkanmaan työttömille 18–29 -vuotiaille nuorille kaikkiaan noin 30 työkokeilupaikkaa. Haku syksyllä alkaville pajajaksoille alkaa 1.6.2021.

Kaksi kättä soittaa kosketinsoitinta
 

Hakuun voivat osallistua kaikkien Pirkanmaan kuntien työttömät 18–29 -vuotiaat nuoret. Pajat järjestetään Tampereella.

Hakijoiden tulee olla työkokeilukelpoisia. Työpajaan hakeutumisesta kannattaa jutella oma-valmentajan kanssa. Nyt haettavaksi tuleva pajajakso järjestetään 6.9.–19.12.2021.

Työelämän käytännöt tulevat tutuiksi

Uuden liikuntapajan lisäksi tarjolla on kädentaitopaja, taidepaja, av-paja sekä musiikki- ja mediapaja. Kaikissa työpajoissa tutustutaan pajan omaan alaan ja opetellaan työelämän käytäntöjä ja toimintatapoja. Nuorta tuetaan työhön tai opintoihin hakeutumisessa tai muun oman polun löytämisessä.

Yhteisöllisyys on vahvasti mukana pajojen toiminnassa. Toimintaan kuuluu myös hyvinvointia tukevia teemoja. Lisäksi pajoissa tutustutaan Tampereen kaupungin kulttuuritarjontaan. Työpäivät ovat kuuden tunnin mittaisia (työpäivä klo 9–15, viitenä päivänä viikossa).

Jokaisessa pajassa on työvalmentajana oman alan ammattilainen. Koko pajajakson ajan voi saada myös yksilövalmentajan tukea.

Pajaston toimipisteet sijaitsevat Tampereen keskustassa Nuorten kulttuurikeskus Monitoimitalo 13:ssa. Uusi liikuntapaja toimii Hervannassa.

Työpajat järjestetään kaksi kertaa vuodessa

Pajasto järjestää kutakin työpajaa kaksi kertaa vuodessa. Yksi työpaja kestää neljä kuukautta. Kaikki Pajaston pajat alkavat ja päättyvät samaan aikaan, eikä mukaan voi tulla kesken kauden. Pajoista kiinnostuneet nuoret pääsevät tutustumaan toimintaan ottamalla yhteyttä Pajaston henkilökuntaan. Pajaston henkilökunnan yhteystiedot löytyvät Pajaston verkkosivuilta.

Jos ajankohta työkokeilulle ei ole nyt oikea, mutta Pajaston toiminta kiinnostaa, voi mukaan hakea myöhemmin. Kevään 2022 pajakaudelle avautuu haku joulukuun alussa ja pajakausi alkaa helmikuun alkupuolella. Hakuaika tarkentuu, joten kannattaa olla yhteydessä Pajaston henkilökuntaan lähempänä ajankohtaa ja seurata Pajaston verkkosivuja.

Haku syksyllä 2021 alkavalle pajajaksolle avautuu Ulkoinen linkkiPajaston verkkosivuilla 1.6.2021. Hakuaika päättyy 17.8.2021. Hakijoihin otetaan yhteyttä ja sovitaan haastatteluaika. Jokainen hakija haastatellaan 16.–20.8.2021 välisenä aikana.


Lisätietoja

Yksilövalmentaja, Pajasto
Lilla Haapakoski
puhelin 040 806 2830
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Jarkko Metsälammi