Siirry sisältöön

Ilmoittaudu ankkuriyritykseksi energia-alan haastekilpailuun

Julkaistu 26.5.2021 14.18

RECO Resilient Smart City Solutions Ecosystem -hanke etsii energia-alan kilpailuun haasteiden tarjoajia. Niin sanotuksi ankkuriyritykseksi voivat lähteä niin yritykset kuin julkiset organisaatiot.

Tampereen kaupunki on mukana RECO Resilient Smart City Solutions Ecosystem -hankkeessa, joka edistää hiilinegatiivisten energiajärjestelmien syntyä uusiin kaupunginosiin, kuten Hiedanrantaan ja Viinikanlahteen.

Hanke järjestää haastekilpailun suomalaisille energia-alan startupeille ja kasvuyrityksille. Kilpailun on tarkoitus käynnistää energia-alalle uusi ekosysteemi ja toteuttaa erilaisia pilotteja.

– Etsimme kilpailuun nyt potentiaalisia haasteiden tarjoajia eli ns. ankkuriyrityksiä, jotka tarjoavat kilpailijoille merkityksellisiä haasteita. Tarvitsemme ankkuriyritykset mukaan ennen kuin kilpailu alkaa, sanoo projektipäällikkö Ilari Rautanen.

Haastekilpailussa etsitään kustannustehokkaita ja innovatiivisia ratkaisuja uusiutuvan energian, paikallisten markkinoiden ja joustonhallinnan ja -tehokkuuden haasteisiin. Ratkaisulla pitää olla potentiaalia kehittyä kansainvälisille markkinoille. Haastekilpailussa luodaan uusia yritysten ekosysteemiryhmiä, mutta myös yksittäisten ratkaisuntarjoajien ehdotuksia voidaan pilotoida.

– Ankkuriyrityspaikkoja on avoinna enintään viisi kappaletta, joten ilmoitathan kiinnostuksestasi allekirjoittaneelle 10.6.2021 mennessä. Ankkuriyritykset voivat olla myös julkisia organisaatioita, sanoo Rautanen.

Ankkuriyritys tukee yhden tai useamman ratkaisuntarjoajan pilotin toteutusta maksimissaan 5000–15000 euron kertapanoksella. Ankkuriyritys valitsee kiinnostavimmat ratkaisuehdotukset, joiden kanssa pilotti toteutetaan.

Taloudellisen tuen lisäksi tai sen sijaan ankkuriyritys tukee pilotin toteutusta myös muilla keinoin, esimerkiksi viestintä ja markkinointi. Pilotin kesto on enintään 1–3 kuukautta ja se voi ajoittua osin vuoden 2022 puolelle.

Kilpailun aikana ankkuriyrityksen kanssa laaditaan tiivis haastekuvaus. Ankkuriyrityksen edustaja osallistuu 2–3 lyhyeen kilpailutapahtumaan.

Ankkuriyritysten kokoonpanon valitsee RECO Resilient Smart City Solutions Ecosystem -hanketiimi, johon kuuluu Tampereen kaupungin, VTT:n, Tampereen yliopiston ja Business Tampereen edustajia. Valinta tehdään kesäkuun puoliväliin mennessä. Kilpailun järjestelyistä vastaa Gaia Consulting.

– Tule mukaan rakentamaan Suomen vetovoimaisimpia alueita, sanoo Rautanen.

Ilmoittaudu Ilari Rautaselle 10.6.2021 mennessä.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki
Projektipäällikkö
Ilari Rautanen
puhelin 040 806 3252
sähköposti [email protected]

Gaia Consulting Oy
Business Manager
Tommi Lampikoski
puhelin 040 353 8311
sähköposti [email protected]


Teksti Ilari Rautanen