Siirry sisältöön

Tampereen kaupunki ja Gastro Arena luovat mahdollisuuksia ruoka- ja elintarvikealan innovaatioille

Julkaistu 12.5.2021 12.09

Platform6-startup-taloon avattiin vappuna uusi lounasravintola, Kotitila-myymälä ja ruokainnovaatiohautomo Gastro Arena. Tampereen kaupunki käynnistää Gastro Arenan kanssa palveluohjelman, joka vauhdittaa uusien ruokaan liittyvien tuotteiden ja palvelujen kehittämistä. Tavoitteena on luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia ruoka- ja elintarvikealalle Tampereelle.

Kuvassa Gastro Arenan henkilökuntaa vasta avatussa ravintolassa. Kolmella heistä yllä mustat essut. Christos nojaa puiseen tiskiin.
 

Platform6-startup-keskittymään avattiin toukokuun alussa uusi Gastro Arena -lounasravintola, joka toimii myös ruoka- ja elintarvikealan yrittäjien innovaatiohautomona. Siellä yrittäjät voivat kehittää ruokaan liittyviä tuotteita ja palveluja sekä testata liiketoimintamalliaan.

Tampereen kaupunki käynnistää yhdessä Gastro Arenan kanssa palveluohjelman, jonka tavoitteena on kannustaa alueen yrittäjiä ruokaan liittyvien tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen, luoda uusia mahdollisuuksia ruoka- ja elintarvikealan liiketoiminnalle sekä edistää alkavien yrittäjien verkostoitumista. Ohjelma tuo ruoka- ja elintarvikealan yrittäjät, kehittäjät sekä palvelut saman katon alle Platform6-taloon.

– Koemme, että Tampere on voimakkaasti kasvava alue, ja näemme suurinta potentiaalia kehittää ruokainnovaatio-ohjelmaa nimenomaan Tampereella. Platform6:n startup-yhteisö on kaupungin dynaamisin piste, jossa on hyvä aloittaa juuri tämänkaltainen kehitysohjelma, kertoo Gastro Arena -ravintolan perustaja, Suomen Pientuottajatukun toimitusjohtaja Christos Granqvist.

Tampereen kaupungin kasvupalvelujohtaja Irene Impiön mukaan koronapandemiasta johtuva poikkeustilanne on koetellut rajusti erityisesti ravintola-alan markkinoita sekä pk-yrityksiä. Gastro Arenan ja kaupungin yhteinen palveluohjelma käynnistyy juuri sopivalla hetkellä uuden kasvuvaiheen alkuun.

– Palveluohjelman konsepti on aidosti innovatiivinen, ja se toteuttaa kaupungin kasvutavoitteita. Palveluohjelmalla halutaan lisätä kaupungin elinvoimaa, ruoka- ja elintarvikealan palvelujen innovaatioita sekä työpaikkoja. Ohjelma toimii alkusysäyksenä, jotta alueelle syntyisi ruoka- ja elintarvikeinnovaatiot mahdollistava palvelutarjooma, Irene Impiö kertoo.

Platform6:n operatiivinen johtaja Alexandra Santos toivottaa Gastro Arenan lämpimästi tervetulleeksi Platform6-yhteisöön.

– On hienoa nähdä Tampereella yhä enemmän aloitteita, jotka tukevat kestävän ruoanvalmistuksen tulevaisuutta ja yhdistävät paikalliset ruokaekosysteemit sekä teknologiayrittäjyyden. Olemme innoissamme yhteistyömahdollisuuksista, joita tämä projekti tuo tullessaan, Alexandra Santos kertoo.

Lisätietoja:

Gastro Arena / Prolocalis
Perustaja
Christos Granqvist
puh. 050 544 9957
[email protected]

Tampereen kaupungin työllisyys- ja kasvupalvelut
Kasvupalvelujohtaja
Irene Impiö
puh. 050 539 2943
[email protected]

Platform6
Operatiivinen johtaja
Alexandra Santos
puh. 040 824 3635
[email protected]


Teksti Emilia Aakko, Mirella Mellonmaa

Kuvat Mirella Mellonmaa