Siirry sisältöön

Peltolammin kesä tuo monipuolista toimintaa alueelle, puistoruokailu alkaa

Julkaistu 7.5.2021 13.57

Tampereen Me-talo tuo kesä-heinäkuussa Peltolammin uimarannalle runsaasti ohjattua, maksutonta toimintaa alueen asukkaille. Rannalle tulee myös paljon toivottu, maksuton puistoruokailu alle 16-vuotiaille ja Peltolammin perinteikäs kesäkioski avataan.

 

Puistoruokailun lisäksi tarjolla on päivittäin monipuolista ohjattua toimintaa. Kaikki toiminta järjestetään Peltolammin uimarannan tuntumassa osoitteessa Rukkamäentie 20.

Kesäkioski aloittaa toimintansa maanantaina 7.6. ja puistoruokailu alkaa tiistaina 8.6. Molemmat palvelut jatkuvat sunnuntaihin 30.7.2021 asti.

Kesätoimintaa järjestää Me-talon oman väen kanssa iso joukko yhteistyökumppaneita. Mukana toiminnassa ovat myös kaupungin nuorisopalveluiden ja Me-talon yhdessä palkkaamat 20 nuorta kesäharjoittelijaa.

Puistoruokailu: ota mukaan omat ruokailuvälineet

Maksuton puistoruokailu on tässä mittakaavassa ensimmäinen laatuaan Tampereella. Ruokailu on tarkoitettu kaikille alle 16-vuotiaille Multisilta–Peltolammi -alueen lapsille ja nuorille.

Ruoka on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 12–13. Puistoruokailuun osallistuvalla tulee olla mukana oma ruokailuastia ja -välineet. Ruuan jakaa puistoruokailun henkilökunta, jolla on apunaan kesäharjoittelijoita. Ruokailuun ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Kokeilun mahdollistaa nelivuotinen Tampere Junior – kehitysohjelma, jonka tavoitteena on lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointierojen kaventaminen Tampereen eri asuinalueilla. Me-talo vastaa puistoruokailusta sekä muun Peltolammin rannan kesätoiminnan koordinoinnista.

Ruokailun järjestäminen kokoaa yhteen alueella työskentelevän moniammatillisen yhteisön, joka pääsee päivittäin suoraan kontaktiin alueen lasten, nuorten ja lapsiperheiden kanssa. Näin lapsille ja nuorille riittää mielekästä tekemistä ja turvallisia aikuisia kesän jokaiselle arkipäivälle. Näin voidaan myös helpottaa perheiden arkea.

Ennen ruokailua ohjattu toimintatuokio

Ennen puistoruokailua pidetään noin 45 minuutin ohjattu hetki (klo 11–12) lapsille ja nuorille. Ohjatun hetken toteuttavat Me-talon henkilökunta ja eri alojen ammattilaiset. Ohjelma koostuu yhteisistä leikeistä, askartelusta, liikunnasta ja ympäristön ehostamisesta taiteen keinoin.

Nuorisopalvelut järjestävät alueella omaa ohjelmaansa tiistaista lauantaihin. Luvassa on monipuolista ohjattua toimintaa sekä ulkoiluvälineiden ja pelien lainausta.

Kesäkioski auki osallistuvan budjetoinnin tuella

Perinteikäs Peltolammin kesäkioski sai rahoituksen kesän 2021 toiminnalle osallistuvan budjetoinnin kokeilun kautta asukkaiden ehdottamana. Tampereen kaupunki käynnisti vuonna 2020 ensimmäisen koko kaupungin laajuisen osallistuvan budjetoinnin kokeilun. Teemaksi valittiin alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten hyvinvointi.

Kioskin toimintaa pyörittävät kesäharjoittelussa olevat nuoret Me-talon työntekijöiden tuella. Nuoret pääsevät harjoittelemaan kioskin myyntikäytäntöjä, esillepanoa ja asiakaspalvelua. Kioski on avoinna maanantaista perjantaihin klo 12-18 ja lauantaisin klo 12-17.

Ajantasaista tietoa kesätoiminnasta löytyy Tampereen Me-talon verkkosivuilta ja somekanavista. Tervetuloa nauttimaan rannan tunnelmasta!


Lisätietoja

Aluekoordinaattori (etelä)
Jarno Koskinen
puhelin 040 806 3987
sähköposti [email protected]

Tampereen me-taloTeksti Johanna Toivanen

Kuvat Julius Lehtinen