Siirry sisältöön

Laikun Studiossa Terhi Ekebomin ja Sebastian Boulterin näyttely Tällä puolen, tuolla puolen

Julkaistu 6.5.2021 19.48

Terhi Ekebomin ja Sebastian Boulterin näyttelyssä taiteilijoiden kokemuksista ja havainnoista muodostuu tämän ja toisen puolen dialogi. Ekebomin installaatio viestii taiteilijan unikokemuksista. Boulterin piirustukset ja maalaukset kertovat hänen kokemuksestaan maanalaisesta Ilisos -joen tunnelista. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

vesivärimaalaus hiekanvärisistä orgaanisista muodoista.
 

Näyttely rakentuu Terhi Ekebomin ja Sebastian Boulterin kokemuksista ja havainnoista, jotka he toteuttavat tämän ja toisen puolen dialogiksi. On valvemaailma ja on unimaailma. On maanpäällinen ja maanalainen. Olla tällä puolen, olla tuolla puolen. Entä oleminen niiden välissä?

Ekebomin installaatio viestii hänen unikokemuksistaan. Hän on kirjoittanut omia uniaan ylös vuosikausia. Niiden kirjoittaminen voi olla olemista uniportissa.

Boulterin piirustukset ja maalaukset kertovat hänen kokemuksestaan maanalaisesta Ilisos -joen tunnelista. Hän käveli kuivalla kaudella sen läpi: noin seitsemän kilometrin matkan Ateenan keskustan alta. Tunneli ei ole maan päällä, mutta ei se varsinaisesti ole maan allakaan. Maan alla ollaan unettomassa unessa. Dialogi on symbolinen etydi dialektiikkaan aiheesta "oleminen ja olemisen taso".

Terhi Ekebom on Helsingissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja kuvittaja, joka tekee myös seinämaalauksia ja julkista taidetta. Hän käyttää työskentelyssään monipuolisesti erilaisia materiaaleja ja tekniikoita tehden kuvia sekä tasoon että kolmiulotteisesti. Suomen Sarjakuvaseura palkitsi hänet Puupäähatulla vuonna 2014. Ekebom on ollut mukana lukuisissa näyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Tällä hetkellä hän työskentelee Taiken taiteilija-apurahalla työstäen hämäryysteemaisia töitä akvarelleilla. Työn alla on myös Lahden Matkakeskuksen teoskokonaisuus.

Tamperelainen kuvataiteilija ja muusikko Sebastian Boulter asuu ja työskentelee tällä hetkellä Ateenassa. Hän on tehnyt näyttelyitä Suomessa ja ulkomailla vuodesta 2000 ja säveltänyt musiikkia muun muassa elokuviin, teattereihin ja nykytanssiesityksiin. Tällä hetkellä hän työstää näyttelyä Saksan arkeologiselle instituutille Kreikassa. Näyttely on kutsutyö instituutin 150-vuotisjuhlaan vuodelle 2024.

Boulter ja Ekebom toteuttivat Ateenassa vuonna 2020 yhteisen näyttelyn Chili Art -galleriassa. Tämä näyttely on siitä jalostettu versio, jossa Boulter on säveltänyt Ekebomin installaatioon ääniteoksen.


Tampereen kulttuuripalveluiden tiloissa huolehditaan tehostetusti siivouksesta sekä kiinnitetään erityistä huomiota yleiseen hygieniaan sekä turvaväleihin. Aikuisen tai lapsen ei pidä tulla kulttuuripalveluiden tiloihin, jos hänellä on sairastumiseen viittaavia oireita: yskää, kurkkukipua, kuumetta, hengenahdistusta, lihaskipuja, vatsaoireita, päänsärkyä. Lisäksi, kulttuuripalveluiden tiloihin ei pidä tulla, jos tietää altistuneensa koronavirukselle.


Lisätietoja

Koordinaattori
Karoliina Paappa
puhelin 044 481 1775
sähköposti [email protected]


Kuvat Terhi Ekebom