Siirry sisältöön

Hervantajärvelle suunnitellaan Heinurinmäen peli-, skeitti- ,BMX- ja kuntoilupuisto

Julkaistu 5.5.2021 9.49

Hervantajärven alueelle rakennetaan lähivuosina aivan uusi monipuolinen toiminta- ja kuntoilupuisto, josta löytyvät peli- ja pallokentät, skeittipaikka, BMX- rata ja kuntoilupaikka. Suunnitelmaluonnos on nähtävänä 5.–20.5.2021, jolloin siitä voi antaa palautetta.

Heinurinmäen suunnitelmaan voi tutustua verkkosivuilla www.tampere.fi/puistosuunnitelmat ja Tampereen palvelupisteessa, Frenckellinaukio 2 B.

Heinurinmäki on Ruskon vanha maanvastaanottopaikka Ruskonkehän ja uuden Makkarajärvenkadun välisellä metsäalueella. Mäki sijaitsee rakentuvan Hervantajärven asuinalueen ja Lintuhytin asuinalueen välissä.

Toiminta-alueiden suunnitteluun lajien asiantuntijoita

Pallo- ja pelikentät sekä kuntoilupaikkasijaitsevat puistoalueen länsipuolella. Pallo- ja pelikentän pintamateriaali on tekonurmea. Pelikenttä jäädytetään talvisin. BMX-pyörärata suunnitellaan lajivaatimukset täyttäväksi ja myös aloittelijoille sopivaksi. Radan muotoiluun käytetään täyttömaita. Skeittipuistoon on kaavailtu maantasoon sijoitettavia skeittielementtejä, jotka sopivat niin aloittelijoille kuin edistyneemmillekin skeittaajille. Kuntoilupaikka varustetaan monipuolisilla välineillä, jotka sopivat esimerkiksi kehonpainoharjoitteluun.

Skeitti-, BMX-pyöräily ja kuntoilualueet tarkentuvat rakennussuunnitteluvaiheessa. Kuntoilualue ja pelikentät tehdään tekonurmipintaisena. Toiminta-alueiden suunnitteluun otetaan mukaan lajien asiantuntijoita.

Hyvät yhteydet, ratikalla pääsee lähelle

Heinurinmäelle on esitetty ajoyhteys Ruskonkehältä Partinkatua pitkin ja kävely- ja pyöräily-yhteys Makkarajärvenkadulta. Partinkadun päähän tulee autoille pysäköintipaikka, jonka reunasta lähtee polku Makkarajärvenkadulle ja kohti Makkarajärvelle johtavaa ulkoilureittiä. Polkupyöräpaikoitus on mäen päällä toiminta-alueiden vieressä. Hervantajärven ratikkapysäkille on puistosta noin 500 metriä.

Mäkeä täytetään ja sen ympärille tulee melu- ja näkösuojat

Mäen lakialuetta täytetään noin metrin paksuisella kerroksella kaupungin työmailta saatavilla ylijäämälouheilla ja kaivumailla, ja puiston toiminta-alueiden ympärille tehdään täyttömaista suojavallit. Vallit toimivat näkösuojana ja melun vaimentajana - ne metsitetään männyillä, koivuilla, kuusilla, haavoilla ja pihlajilla. Partinkatu ja Makkarajärvenkadulle johtava puistokäytävä sekä harrastus- ja pysäköintialueet valaistaan. Pysäköintialue ja puistokäytävä huolletaan myös talvisin.

Heinurinmäen rakentaminen käynnistyy maantäyttötöillä ja vallien rakentamisella vuonna 2021. Toimintapaikat rakennetaan valmiiksi esirakentamisvaiheen jälkeen vuosina 2022–2023.


Lisätietoja

Erikoissuunnittelija
Milja Nuuttila
puhelin 050 413 1911


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen