Siirry sisältöön

Keskustorin kesäkeidas ja Aleksis Kiven kadun hidaskatukokeilu saivat kaupunginhallituksen hyväksynnän

Julkaistu 26.4.2021 17.47

Tampereen keskustassa toteutetaan kesällä erilaisia kokeiluja: Keskustorista rakennetaan kesäkeidasta ja Aleksis Kiven kadulla toteutetaan hidaskatukokeilu, näin linjasi Tampereen kaupunginhallitus kokouksessaan 26.4. 2021. Kokeilut toteutetaan jo tulevana kesänä.

Kaupunginhallitus edellyttää, että Aleksis Kiven kadun osalta jatkosuunnitelmat tehdään yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa riittävä kadunvarsipysäköinti huomioiden.

Keskustorin alueelle on suunniteltu Tampereen Teatterin ja Raatihuoneen väliin sijoittuva kesäkeidas, joka tarjoaa uudenlaisen oleskelualueen kaupungin keskustassa. Ajatuksena on tarjota tilaa paikallisten ravintoloiden myyntipisteille sekä erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja.

Kesäkeitaan konseptia laajennetaan Keskustorin ulkopuolelle, aina Aleksis Kiven kadulle saakka. Kesän kokeilussa Aleksis Kiven katu somistetaan kesäkeitaan mukaisesti ja tilaa annetaan kivijalkayritysten käyttöön. Näin yritykset voisivat levittää toimintaansa myös kadulle, liiketilojensa ulkopuolelle.

Kaupunginhallitus keskusteli suunnitelmista kokouksissaan 19.4.202i ja 26.4.2021. Keskustelussa painottuivat hidaskatukokeilun vaikutukset alueen yrityksiin ja liikenteeseen. Hidaskatukokeilusta on käyty vuoropuhelua kadun varrella sijaitsevien yritysten kanssa ja tätä yhteistyötä jatketaan.
Lisätietoja

Hankekehityspäällikkö
Mikko Siitonen
puhelin +358 417303249
sähköposti [email protected]

Vastaava tuottaja
Saara Saarteinen
puhelin 040 801 6222
sähköposti [email protected]


Teksti Katja Kannonlahti