Siirry sisältöön

Soukkapuiston skeittiparkin luonnoksista voi antaa palautetta

Julkaistu 8.4.2021 12.28

Tampellan alueella sijaitsevaan Soukkapuistoon ollaan suunnittelemassa skeittiparkkia. Nähtävänä on nyt kaksi eri luonnosta, joita luonnehtii street skatepark -tyyli. Skeittiparkkia ideoitiin harrastajille pidetyssä avoimessa työpajassa syksyllä 2020.

Soukkapuiston skeittipaikan havainnekuva, luonnos 2
 

Luonnokset ovat nähtävänä ja kommentoitavana 8.–22.4.2021 verkossa www.tampere.fi/puistosuunnitelmat . Suunnittelua jatketaan vielä saatujen palautteiden perusteella.

Molemmissa luonnoksissa skeittiparkki asettuu ympäröivään maastoon samalla tavalla. Luonnosten suurin ero on se, että toisessa skeittialue on laskettu alemmalle tasolle viereisiin puisto- ja jalkakäytäviin nähden verrattuna toiseen. Molemmat vaihtoehdot mahdollistavat monipuolisen ja eri vaatimustasot huomioivan harrastamisen.

Street skatepark -tyyli inspiroituu katutilan muotokielestä, jonka myötä luonnokset koostuvat suorista linjoista, tasoeroista ja luiskista.

Skeittiparkille on Soukkapuiston yleissuunnitelmassa varattu tilaa lähelle Tampellan esplanadin ja Kekkosenkadun kulmausta. Skeittiparkin laajuus on noin 360 m2 , ja sen materiaalina on betoni.

Soukkapuisto kunnostetaan vuosina 2021–2022. Puistoon rakennetaan uusina toimintoina skeittipaikka, koripallokenttä, pingispöytä ja koirapuisto.


Lisätietoja

Kaupunginpuutarhuri
Timo Koski
puhelin 050 345 7568

Maanlumo
Maisema-arkkitehti yo
Rolf Autio
puhelin 040 059 3293


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen, Rolf Autio

Kuvat Rolf Autio