Siirry sisältöön

Varhaiskasvatuksen eVaka-järjestelmää kehitetään neljän suuren kaupungin yhteistyönä 

Julkaistu 29.3.2021 11.39

Espoon ja Tampereen varhaiskasvatuksen ohjausjärjestelmän digitaalinen yhteisprojekti eVaka laajenee. Projektiin ovat lähdössä mukaan myös Oulu ja Turku, jonka myötä eVakan takana on jo noin miljoonan suomalaisen väestöpohja.

Tampereen kaupungin oma toteutus eVakasta on treVaka-ohjausjärjestelmä, joka korvaa tulevaisuudessa varhaiskasvatuksessa nykyisin käytössä olevat järjestelmät. 
Uusi ohjausjärjestelmä sujuvoittaa muun muassa lasta koskevaa tiedonvaihtoa kodin ja päiväkodin välillä, digitalisoi varhaiskasvatussuunnitelman läpikäyntiä sekä antaa reaaliaikaista tietoa lapsen varhaiskasvatuksessa viettämästä ajasta.

Tampereen toteutuksen treVakan kehitys on alkanut ja treVaka otetaan käyttöön porrastetusti ensi vuoden aikana. Maaliskuussa 2022  treVakan kautta haetaan syksyllä vapautuvia varhaiskasvatuksen paikkoja ja elokuusta 2022 alkaen on suunniteltu otettavan käyttöön siihen mennessä kehitetyt muut toiminnallisuudet.

Espoossa eVaka on jo otettu käyttöön. Varhaiskasvatuksen eVaka-järjestelmää kehitetään valtiovarainministeriön digikannustinrahoituksella Espoon ja Tampereen kaupunkien vetämänä vuoden 2021 loppuun. 

Yhteiskehittäminen laajenee ensi vuonna, kun Oulu ja Turku aloittavat omat eVaka-toteutukset. eVakan toiminnallisuuksia on kehitetty alusta alkaen kuntien varhaiskasvatuksen tarpeet edellä ja kaikki neljä kuntaa ovat osallistuneet eVakan konseptointiin ja yhteisen vision ja tavoitetilan luomiseen. 
Tampere, Oulu ja Turku ottavat eVakan käyttöön vuosien 2022-2023 aikana, jonka jälkeen järjestelmän kautta hoidetaan noin 50 000 lapsen varhaiskasvatusasioita.  


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Heli Ketola
puhelin 040 749 2072
sähköposti [email protected]