Siirry sisältöön

Myös Omakannassa voi nyt asioida toisen aikuisen puolesta Terveydenhuollon asioiden hoito -valtuudella

Julkaistu 26.3.2021 13.03

Eri terveyspalveluissa käytössä oleva Terveydenhuollon asioiden hoito -valtuus toimii nyt myös Omakannassa. Valtuutuksen voi tehdä ja halutessaan myös lopettaa Suomi.fi-verkkopalvelussa.

Toisen aikuisen puolesta asiointi on toivottu ominaisuus Ulkoinen linkkiOmakannassa . Valtuuden voi antaa täysi-ikäiselle ja täysivaltaiselle henkilölle, esimerkiksi lähiomaiselle.

Valtuutettu saa lähes samat oikeudet asiointiin Omakannassa kuin valtuuden antajalla on, eli hän voi esimerkiksi katsoa terveystiedot ja uusia reseptejä. Valtuutettu ei voi kuitenkaan käsitellä elinluovutustahtoa, hoitotahtoa eikä hyvinvointitietoja.

Valtuuttamisesta voivat hyötyä esimerkiksi hyvin iäkkäät ihmiset, tilapäisesti sairastuneet tai henkilöt, joille digipalvelujen käyttö tuntuu vaikealta.

Tähän mennessä Terveydenhuollon asioiden hoito -valtuus on kattanut useita terveydenhuollon asiointipalveluja, kuten kuntayhtymien ja myös yksityisten palveluntuottajia palveluja. Näiden lisäksi valtuus mahdollistaa nyt myös asioinnin Omakannassa.

Lue Kelan tiedotteesta ohjeet valtuutuksen tekemiseen:

Lisätietoja

Omakantaa koskeva neuvonta kansalaisille:
asiakaspalvelu(at)kanta.fi
020 634 4588 (ma–pe 9–16)

Kanta-palvelujen neuvonta ammattilaisille: kanta(at)kanta.fi

Suomi.fi-valtuuksien käytössä neuvoo Kansalaisneuvonta
0295 000 (ma–pe 8–21, la 9–15)
palveluneuvoja(at)kansalaisneuvonta.fi


Teksti Kela