Siirry sisältöön

Yläkoulut ja toinen aste jatkavat etäopetuksessa pääsiäiseen

Julkaistu 25.3.2021 14.58

Tampereen kaupunki on päättänyt jatkaa perusopetuksen 7.–9. luokkien ja toisen asteen koulutuksen etäopetusta 5.4.2021 saakka. Päätös noudattaa Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän 23.3. antamaa suositusta.

Koulun tyhjä käytävä
 

Käytännössä perusopetuksen yläluokat ja päivälukiot palaavat tämänhetkisen päätöksen mukaan lähiopetukseen keskiviikkona 7.4. Tiistaina 6.4. nämä koulut ovat vielä pääsiäislomalla. Aikuislukiossa ja Tredussa opetus alkaa jo tiistaina 6.4.

Yhteishaku käynnissä parhaillaan

Yhteishaku perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin on parhaillaan käynnissä 9. luokilla. Yhteishaku on etäopetustilanteessa hoidettu mahdollisimman normaalisti. Oppilaat ovat saaneet yhteishakua varten ohjausta oppitunneilla etäyhteyden kautta tai henkilökohtaisesti, jolloin oppilas on voinut tulla koululle ohjaukseen tai keskustella ohjaajan kanssa etäyhteyden välityksellä.

Tampereen kaupungin opinto-ohjaajat ovat olleet etäopetuksen aikana yhteydessä kaikkiin huoltajiin Wilman välityksellä. Ylimääräistä ohjausta on tarjottu, samoin mahdollisuuksia huoltajatapaamisiin.

Yhteishaku päättyy 7.4.2021. Suurin osa nuorista on jo tehnyt oman hakunsa. Opinto-ohjaajat ottavat yhteyttä niihin huoltajiin ja oppilaisiin, joiden hakua ei ole tehty. Koululla vastuu yhteishaun toteuttamisesta on opinto-ohjaajilla, ja he hoitavat yhteydenotot koteihin hakuun liittyvissä asioissa.

Lasten harrastustoimintaa pohditaan ensi viikolla

Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoiminnan tauko sisätiloissa on voimassa 5.4. saakka. Tauon mahdollista jatkamista käsitellään Pirkanmaan pandemiaohjausryhmän ensi viikon kokouksessa. Ulkoliikunta on sallittua opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) sekä THL:n turvaohjeistuksen mukaisesti. Nuorisotilat ovat suljettuina 5.4. saakka.

Taiteen perusopetuksen ryhmät ovat suljettuina 5.4. saakka, etäopetusta lukuunottamatta. Opetusryhmiä voi pitää vuonna 2008 syntyneille ja sitä nuoremmille yleisin turvaohjein sekä vuosina 2002–2007 syntyneille, jos opetus voidaan järjestää OKM:n ja THL:n turvaohjein.

Tampereen seudun työväenopisto jatkaa toimintaansa etäopetuksena 6.4. saakka.

Muut rajoitukset jatkuvat 18.4. saakka

Museot ja kulttuuritalo Laikku ovat suljettuina yleisöltä 18.4. saakka. Samoin kirjastoissa on 18.4. saakka mahdollista vain varausten nouto, aineiston palauttaminen sekä tietokoneen lyhytaikainen käyttö (15 min).

Kaupungin sisätiloissa pidettävissä yleisötilaisuuksissa voi olla korkeintaan kuusi henkilöä.

Sisäliikunta on edelleen kielletty kaupungin sisäliikuntatiloissa ja jäähalleissa lukuun ottamatta kilpa- ja huippu-urheilua. Aikuisten (yli 20-vuotiaat) ryhmäliikunta sisä- ja ulkoliikunnassa on kielletty. Lääkinnällinen ja vastaava kuntouttava toiminta on sallittua (erityisuimakorttilaiset) uimahalleissa.

Tampereen kaupungin henkilöstö käyttää kasvomaskeja työtehtävissään kaikilla kaupungin työpaikoilla mukaan lukien päiväkodit, peruskoulut, toisen asteen oppilaitokset ja toimistotyöt. Maskin sijaan päiväkotien ja koulujen työntekijät voivat käyttää visiiriä. Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut tarjotaan asiakkaille ensisijaisesti lähipalveluina.

Tarpeetonta matkustamista vältetään erityisesti leviämisvaiheen maakuntiin eli esimerkiksi Helsingin seudulle.


Lisätietoja

Perusopetusjohtaja
Kristiina Järvelä
puhelin 040 800 4678
sähköposti [email protected]

Va. kulttuurijohtaja
Pirkko Lindberg
puhelin 0400 985 991
sähköposti [email protected]

Liikunta- ja nuorisojohtaja
Pekka P. Paavola
puhelin 050 554 5831
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen