Siirry sisältöön

Kaupungilta kuukauden vuokravapaus koronarajoituksen vuoksi suljettujen tilojen vuokriin

Julkaistu 22.3.2021 16.31

Tampereen kaupunki myöntää koronarajoitusten vuoksi suljetuiksi määrättyjen tilojen vuokralaisille vuokravapautta yhden kuukauden ajalta. Koronarajoitukset vaikuttavat kaupungin tilavuokralaisiin, jotka ovat vuokranneet kaupungilta tiloja muun muassa uimahalleissa, liikuntatiloissa, museoissa, kulttuuritiloissa ja oppilaitoksissa. Lisäksi kaupunki on vuokrannut liiketiloja yrityksille ja yhteisöille mm. Kauppahallissa ja Frenckellissä.

Koronatilanteen takia ravintolat ja muut ravitsemisalan yritykset ovat joutuneet sulkemaan tilansa asiakkailta. Poikkeuksena ovat ravintolat, jotka eivät ole avoinna yleisölle, esimerkiksi vanhainkotien ruokalat ja henkilöstöravintolat, jotka eivät ole auki muille asiakkaille. Ravintolat ja kahvilat voivat myydä noutoannoksia tai toimittaa niitä asiakkaille. Myös kaikki yli kuuden henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä 11.3. - 31.3.2021. Kaupungin myöntämän vuokravapauden aikana vuokralaiset voivat toimia tiloissa ja esimerkiksi myydä ruokaa noudettuna, mutta viranomaisten asettaman toimintakiellon alaista toimintaa ei ole lupa harjoittaa.

Pitkittyneen koronapandemian vuoksi kaupunki voi harkinnanvaraisesti ja poikkeustilanteissa myöntää maksuaikaa yritysten ja yhteisöjen saataviin pyydettäessä. Myönnettävältä maksuajalta ei peritä viivästyskorkoa. Maksulykkäyksen myöntävä yksikkö harkitsee myös vakuuden tarpeellisuuden. Tämä linjaus on voimassa 30.4.2021 asti, jonka jälkeen ei enää lisämaksuaikaa myönnetä.


Lisätietoja

Toimitilapäällikkö
Niko Suoniemi
puhelin 040 806 2794
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki