Siirry sisältöön

Koukkuniemen rakennusten perusparannusjärjestys muuttui

Julkaistu 18.3.2021 19.49

Tampereella Koukkuniemen Havulan, Varpulan, Iltalan ja Juhlatalon perusparannusaikataulua on muutettu. Aikaisemmasta suunnitelmasta poiketen ensimmäisenä perusparannetaan Iltala ja Juhlatalo. Näihin perusparannus tehdään arviolta vuosina 2022–2023. Perusparannusten yhteydessä rakennuksissa olevaa vanhainkotiasumista muutetaan tehostetuksi palveluasumiseksi rakentamalla jokaiseen asuntoon esimerkiksi omat wc- ja suihkutilat.

Koukkuniemen Havula-talo
Koukkuniemen Havula-talo.

Rakennusten perusparannusjärjestystä muutettiin kuntotutkimusten ja sisäilmariskien perusteella. Niiden mukaan Iltala ja Juhlatalo kannattaa perusparantaa ensimmäisenä. Seuraavana vuorossa on Varpula ja viimeisenä parhaimmassa kunnossa oleva Havula. Varpulan perusparannus on suunniteltu alkavan vuonna 2024 ja Havulan vuonna 2026.

Hankkeiden kustannukset on arvioitu uudelleen kuntoarvion pohjalta. Nyt Koukkuniemen Havulan, Varpula, Iltalan ja Juhlatalon perusparantamisen on arvioitu maksavan yhteensä 38,208 miljoonaa euroa. Kustannusarvio on noussut 2,493 miljoonaa euroa. Kustannusarvion pohjalta on laskettu asukkaalle koituva kuukausivuokra, joka olisi Iltalassa noin 800 euroa ja Varpulassa ja Havulassa noin 650 euroa.

Jokaisessa rakennuksissa tehdään jo ennen perusparannusta käyttöä turvaavia toimenpiteitä, esimerkiksi hankitaan ilmanpuhdistimia, puhdistetaan ilmanvaihtokanavat, säädetään ilmanvaihtoa ja tiivistetään läpivientejä ja rakenteiden liittymiä. Tiivistyskorjausten ajaksi toiminta siirtyy väistötiloihin. Ensimmäisenä tiivistyskorjaukset tehdään Havulaan, jonka toiminta on siirtynyt Koukkuniemen alueelle valmistuneeseen uuteen Männistö-rakennukseen.

Asunto- ja kiinteistölautakunta merkitsi tiedoksi päivitetyn tarveselvityksen 17.3.2021 ja sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi sen 18.3.2021.


Lisätietoja

Apulaispormestari
Johanna Loukaskorpi
puhelin 040 806 3691
sähköposti [email protected]

Palvelujohtaja
Mari Patronen
puhelin 040 801 6008
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala

Kuvat Marika Haapala