Siirry sisältöön

70–74-vuotiaiden sairautensa vuoksi riskiryhmään 1 kuuluvien rokotukset alkavat Tampereella

Julkaistu 17.3.2021 15.29

Tampereella laajennetaan lääketieteelliseen riskiryhmään 1 kuuluvien koronarokotuksia. Uutena rokotukset alkavat riskiryhmään 1 kuuluvilla 16–17-vuotiailla sekä riskiryhmään 1 kuuluvilla 70–74-vuotiailla. Nyt siis ajan rokotukseen voivat varata ne 16–74 vuotiaat tamperelaiset, jotka kuuluvat riskiryhmään 1. Rokotusaikoja lisätään sitä mukaa kuin rokotteita saadaan.

Koronarokotukset.

Varaa aika mieluiten verkossa

Riskiryhmän 1 rokotuksia 18–74-vuotiaille annetaan ajanvarauksella kaikilla kaupungin terveysasemilla . Ajan voi varata mille tahansa terveysasemalle. Rokotusvuorossa olevaan riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotuspaikalla Kela-kortista tai potilastiedoista.

Ne 18–74-vuotiaat tamperelaiset, jotka kuuluvat riskiryhmään 1, voivat varata rokotusajan verkossa:

Jos ei pysty käyttämään verkkoajanvarausta, ajan saa varattua puhelimitse soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

Riskiryhmään 1 kuuluvan 70–74-vuotiaan kanssa samaan aikaan rokotukseen voi tulla myös hänen samassa taloudessa asuva omaishoitajansa (päätös omaishoidon tuesta) ja/tai samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat henkilöt (ei siis tarvitse varata jokaiselle erikseen aikaa). Tämä ei koske alle 70-vuotiaiden omaishoitajia, jotka eivät ole vielä rokotusvuorossa.

Ne 16–17-vuotiaat tamperelaiset, jotka kuuluvat riskiryhmään 1, voivat varata rokotusajan vain puhelimitse soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22). Heille rokotus annetaan ajanvarauksella Ratinan rokotusyksikössä (Ratinan rantatie 1).

Kuka kuuluu riskiryhmään 1?

Riskiryhmään 1 kuuluvat seuraavat sairaudet tai tilat:

  • elinsiirto tai kantasolusiirto
  • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
  • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
  • vaikea krooninen munuaissairaus
  • vaikea krooninen keuhkosairaus
  • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
  • Downin oireyhtymä

Tarkempi listaus riskiryhmään 1 kuuluvista sairauksista koottu sivulle: Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavat sairaudet tai tilat

Yli 75-vuotiaiden rokotuksiin saatavilla aikoja

Tampereella on käynnissä myös tänä vuonna 75 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien henkilöiden koronarokotukset. Tässä ikäryhmässä ei eroteta sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvia vaan rokotusvuorossa ovat nyt kaikki tähän ikäryhmään kuuluvat. Heille rokotuksia annetaan ajanvarauksella sekä terveysasemilla että Ratinan rokotusyksikössä :

Jos ei pysty käyttämään verkkoajanvarausta, ajan saa varattua puhelimitse soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan numeroon 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22).

Yli 75-vuotiaan kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja (päätös omaishoidon tuesta) ja/tai samassa taloudessa asuva yli 70-vuotias voi tulla samaan aikaan rokotukseen yli 75-vuotiaan kanssa (ei siis tarvitse varata erillistä rokotusaikaa).Teksti Marika Haapala