Siirry sisältöön

Yli 75-vuotiaiden Ratinan rokotusajat loppuneet – uusia aikoja avattu terveysasemille

Julkaistu 11.3.2021 12.03

Tampereella aloitetaan yli 75-vuotiaiden koronarokotukset myös terveysasemilla. Kaupungin terveysasemilla rokotetaan AstraZenecan rokotteella, jota Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen uuden ohjeen mukaan annetaan myös ikääntyneille. Rokotteet tulevat pienissä erissä ja rokotusaikoja lisätään sitä mukaa kun rokotteita saadaan Tampereelle.

Koronarokotusruisku pahvialustalla.
 

Päivitys tiedotteeseen 16.3.2021: Myös Ratinaan on avattu uusia aikoja: Ajanvaraus koronarokotukseen

Juuri nyt terveyspalvelujen neuvonnan puhelin on hyvin ruuhkainen, joten jos ei voi käyttää verkkoajanvarausta, kannattaa puhelimessa jonotuksen välttääkseen soittaa ensi viikolla, jolloin myös tulee uusia aikoja yli 75-vuotiaille varattavaksi. Tavoitteena on, että kaikki yli 75-vuotiaat tamperelaiset saavat rokotteen maaliskuun loppuun mennessä.

Ajanvaraus terveysasemilla annettavaan rokotukseen

Yli 75-vuotiaat voivat varata ajan terveysasemalla annettavaan rokotukseen verkossa tai puhelimitse. Ajan voi varata mille tahansa kaupungin terveysasemalle:

Jos aikaa ei voi varata verkossa, ajan saa soittamalla terveyspalvelujen neuvontaan: 03 5657 0023 (joka päivä klo 7–22).

Jos olet syntynyt vuonna 1946, mutta et ole vielä täyttänyt 75 vuotta, voit varata rokotusajan terveysasemalle vain puhelimitse.

Myös yli 75-vuotiaan kanssa samassa taloudessa asuva omaishoitaja (päätös omaishoidon tuesta) ja/tai samassa taloudessa asuva yli 70-vuotias voi tulla samaan aikaan rokotukseen yli 75-vuotiaan kanssa (ei siis tarvitse varata erillistä rokotusaikaa).

Terveysasemien lisäksi yli 75-vuotiaille annetaan rokotuksia Ratinan rokotusyksikössä , jossa rokotetaan Pfizer-Biontecin mRNA-rokotteella.

***
Tiedotetta päivitetty
12.3.2021: Muokattu johdantoa.
16.3.2021: Lisätty tietoa Ratinaan avatuista uusista ajoista sekä ajanvarausohje tänä vuonna myöhemmin 75 vuotta täyttäville.
Muutettu yli 75-vuotiaan kanssa
samassa taloudessa asuvan omaishoitajan ja samassa taloudessa asuvien yli 70-vuotiaiden ohjeistusta: he saavat yli 75-vuotiaalle varatulla ajalla rokotuksen ilman erillistä ajanvarausta.


Teksti Marika Haapala

Kuvat Veli-Matti Lahdenniemi