Siirry sisältöön

Syksyllä vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen haku alkaa

Julkaistu 8.3.2021 9.23

Elokuussa 2021 vapautuvien varhaiskasvatuspaikkojen ja avoimen varhaiskasvatuksen kerhopaikkojen haku alkaa Tampereella maanantaina 8.3.2021. Haku päättyy 28.3.2021.

Pienet lapset laskevat mäkeä talvella
 

Nyt järjestettävään hakuun kannattaa osallistua, jos perhe jo tietää tarvitsevansa lapselle hoitopaikan ensi syksynä. Elokuussa päivähoitopaikkoja vapautuu runsaasti eri puolilla kaupunkia, kun esiopetukseen siirtyvä ikäluokka lähtee päiväkodeista.

Lapselle voi hakea varhaiskasvatuspaikkaa ympäri vuoden myös hakuajan ulkopuolella. Hoitopaikkaa tulee hakea vähintään neljä kuukautta ennen kuin päivähoidon tarve alkaa.

Paikkaa haetaan ensisijaisesti sähköisesti Tampereen kaupungin internetsivujen kautta. Tarvittaessa hakulomakkeen voi käydä täyttämässä Tampereen palvelupisteessä (os. Frenckelin aukio 2 B) ma–pe klo 9–16.

Varhaiskasvatuspalvelut käynnistyvät päiväkodeissa 9.8.2021, kun kesän toimintakausi päättyy.

Tutustu palveluihin verkkosivulla ja kysy lisää

Lisätietoa varhaiskasvatuksesta, eri hoitovaihtoehdoista ja hoitopaikan hakemisesta saa kaupungin verkkosivuilta. Verkkosivuilla on tietoa myös vuoro- ja iltahoitoa tarjoavista päiväkodeista, kieliryhmistä sekä alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen tarkoitetuista avoimen varhaiskasvatuksen kerhoista.

Paikkojen hakemiseen ja muihin palveluita koskeviin kysymyksiin vastaa kasvatus- ja opetuspalveluiden asiakaspalvelu puh. 040 800 7260 (soittoaika ma–pe klo 9.00–12.00) tai sähköpostilla varhaiskasvatus.asiakaspalvelu(at)tampere.fi.

Tampereen kaupunkiseudun kunnissa asuvat perheet voivat hakea lapselleen kunnallista varhaiskasvatuspaikkaa myös seutukunnan muista kunnista (Kangasala, Lempäälä, Nokia, Orivesi, Pirkkala, Vesilahti ja Ylöjärvi). Hakemus tehdään sekä omaan asuinkuntaan että seutukuntaan. Kunnan asukkaalla on etuoikeus hoitopaikkaan omassa kotikunnassaan, joten hoitopaikka voidaan myöntää seutukunnan lapsille vain, jos varhaiskasvatuspaikkoja jää vapaaksi.

Yksityisen varhaiskasvatuksen tarjonta kasvanut

Yksityisen varhaiskasvatuksen palvelutarjonta on viime vuosina kasvanut. Yksityiset palvelut ovat tärkeä osa toimivaa palveluverkkoa Tampereella ja seudun kunnissa.

Yksityiseen palvelutarjontaan kuuluvat muun muassa päiväkodit, joihin kaupunki myöntää perheelle palvelusetelin (palvelusetelipäiväkodit). Perhe voi myös hankkia hoitopaikan yksityisestä päiväkodista yksityisen hoidon tuella (Kela). Näissä tapauksissa perhe hakee paikkaa ottamalla aina ensin yhteyttä suoraan valitsemaansa hoitopaikkaan.

Ostopalveluna toimiviin, yksityisiin päiväkoteihin haetaan kaupungin hakemuksella.

Halutessaan Tampereella asuva perhe voi hakea lapselle hoitopaikkaa myös lähikunnissa toimivista yksityisistä päiväkodeista ottamalla yhteyttä kyseiseen päiväkotiin.


Kasvatus- ja opetuspalvelut: asiakaspalvelu

  • sähköposti varhaiskasvatus.asiakaspalvelu(at)tampere.fi
  • puhelin 040 800 7260, soittoaika ma-pe klo 9.00-12.00

Lisätietoja

Asiakaspalvelupäällikkö
Katri Mantere
puhelin 040 849 2107
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen