Siirry sisältöön

Tredu siirtyy kolmeksi viikoksi etäopetukseen 8.3. alkaen

Julkaistu 3.3.2021 15.32

Tredu siirtyy sittenkin kolmeksi viikoksi etäopetukseen 8.3. alkaen (Pirkanmaan koronanyrkin uusi linjaus)

Tredun etäopiskelija
 

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu siirtyy etäopetukseen kolmen viikon valtakunnallisen sulkutilan ajaksi 8.–28.3.2021. Erilaiset erityisen tuen tarpeet otetaan huomioon toimipisteissä ja tutkintoaloilla.

Pirkanmaan pandemiaohjausryhmä eli koronanyrkki on tänään keskiviikkona 3.3.2021 linjannut, että Pirkanmaan toinen aste ja perusopetuksen yläluokat siirtyvät maanantaista 8.3.2021 alkaen etäopetukseen Suomen hallituksen viime viikolla antamien ohjeistusten mukaisesti.

Myös Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa opiskellaan siis pääsääntöisesti etänä kolmen viikon valtakunnallisen koronasulkutilan ajan 8.–28.3.2021. Tredun etäopetuksen käytännöt järjestetään kunkin toimipisteen omien ohjeiden mukaisesti, joten pyydämme opiskelijoita ja heidän huoltajiaan seuraamaan ryhmien OMA-opettajien Wilma-tiedotusta.

Kuten aikaisemmillakin etäopetusjaksoilla, opiskelu kotona vaatii opiskelijoilta ja henkilöstöltä joustavuutta, omatoimisuutta ja vastuullisuutta. Etäopiskelu on tarvittava varotoimi, jotta pystymme estämään koronapandemian nopeaa kiihtymistä ja tartuttavampien virusmuunnosten yleistymistä.

Etäopetuksen toteutukset vaihtelevat aloittain ja toimipisteittäin

Ammatillinen koulutus on käytännönläheistä, mikä heijastuu etäopetuksen järjestämiseen ja sisältöihin. Tredun opiskelijat opiskelevat tavallisesti työpaikoilla ja 14 toimipisteessä. He opiskelevat 26 eri ammatillista perustutkintoa sekä ammatti- ja erikoisammattitutkintoja.

Lähiopetusta järjestetään opiskelijoille, joilla on heikot digitaidot tai heikko suomen kielen taito. Myös erityisopetuksen pienryhmissä opiskelevat opiskelijat jatkavat lähiopetuksessa. Valmentavan koulutuksen VALMA-ryhmät opiskelevat pääsääntöisesti lähiopetuksessa. Lähiopetukseen tulevan on ilmoittauduttava oppilaitokseen saapuessaan vahtimestarille.

Kaikissa lähiopetusratkaisuissa turvataan henkilöstön ja opiskelijoiden turvallisuus erilaisilla järjestelyillä, kuten turvaväleillä, kasvomaskeilla ja hyvällä käsihygienialla. Opiskelijoille tarjotaan ohjausta, teknistä tukea ja apua etäopetuksen aikana.

Näytöt organisoidaan turvallisuus huomioiden, työpaikalla oppiminen järjestetään työpaikan turvaohjeita noudattaen. Valmistuvien opiskelijoiden osalta valmistuminen turvataan tarvittaessa oppilaitosnäytöillä ja yksilötyöskentelyllä turvallisuus huomioiden.

Tredun perustutkintokoulutuksen opiskelijat, joilla on oikeus maksuttomaan ateriaan, voivat hakea etäopetuksen ajalta ruokarahaa. Tarkempi ohjeistus tähän tulee myöhemmin.

Ulkoinen linkki Lue lisää Pirkanmaan koronasulusta pandemiaohjausryhmän tiedotteesta 3.3.2021

OMA-opettajien lisäksi lisätietoja antavat Tredun koulutusjohtajat


Lisätietoja

Koulutusjohtaja
Regina Blom
puhelin 040 806 2092
sähköposti [email protected]

Koulutusjohtaja
Virpi Siiranen
puhelin 050 441 8823
sähköposti [email protected]

Koulutusjohtaja
Ari Mäkitalo
puhelin 050 441 8813
sähköposti [email protected]