Siirry sisältöön

Jakajat-hanke etsii toteuttajaa Tampereen kaupungin yhteiskäyttöpyöräpilottiin

Julkaistu 2.3.2021 12.29

EU:n aluekehitysrahaston ja Pirkanmaan liiton rahoittaman JAKAJAT-hankkeen tavoitteena on saada yhteiskäyttöpyörien pilotointi käyntiin Tampereen keskustassa jo tänä keväänä. Parhaimman toteutuksen löytääkseen hanke järjestää konseptikilpailun, jossa pienet ja keskisuuret yritykset sekä start upit pääsevät kehittämään omasta mielestään toimivinta ratkaisua.

Kaksi pyöräilijää Laukonsillalla
 

– Järjestämme yhdessä Futurice Oy:n kanssa maaliskuun lopussa työpajan, jossa kerromme tarkemmat ohjeet ja toiveet kilpailuun osallistuville yrityksille, kertoo JAKAJAT-hankkeen projektipäällikkö Pyry Rinkinen Ekokumppaneilta. – Tavoitteenamme on löytää ratkaisu, joka palvelisi parhaiten niin Tampereen kaupungin työntekijöitä kuin kaupunkilaisia.

Ekokumppanit Oy:n vetämässä hankkeessa kehitetään kaupunkilaisia hyödyttäviä jakamistalouden ratkaisuja. Toiveena on uudet ratkaisut, jotka mahdollistavat esimerkiksi sujuvan ja kestävän liikkumisen ja tavaroiden kuljettamisen. Toteuttajaksi valittavalta yhteistyökumppanilta toivotaankin luovien ideoiden lisäksi myös toteuttamiskelpoista suunnitelmaa ratkaisun kokeilemiseksi jo tulevan kevään ja kesän aikana.

– Tarkoituksena on, että hankevaroin toteutettavassa pilotissa yhteiskäyttöpyörät ovat sekä Tampereen kaupungin työntekijöiden, että kaikkien tamperelaisten käytettävissä, Rinkinen selventää.
– Tässä vaiheessa tärkeintä on kuitenkin löytää useampi kunnianhimoinen yritys tai tiimi, jotka ovat valmiita laittamaan itsensä likoon kestävän liikkumisen puolesta. Vastineeksi JAKAJAT-hanke tarjoaa kaikille mukaan lähteville tasavertaisen mahdollisuuden päästä toteuttamaan visiotaan hankevaroin.


Lisätietoja

Ekokumppanit Oy:
Projektipäällikkö
Pyry Rinkinen
puhelin 040 176 2485


Teksti Carl Willandt

Kuvat Laura Vanzo