Siirry sisältöön

Ravintolat ja kahvilat voivat jatkaa terassilaajennuksia - haku avoinna myös uusille toimijoille

Julkaistu 1.3.2021 14.28

Tampereen kaupunki haluaa tukea tamperelaisia yrityksiä ja yhteisöjä korona-aikana mahdollistamalla turvallisen kaupunkielämän väljemmissä kahvila- ja ravintolatiloissa. Yritykset voivat jatkaa vuonna 2020 myönnettyjä ja toteutettuja terassilaajennuksia kesän 2021 aikana, ja myös uudet toimijat voivat hakea laajennusta nykyisiin terasseihin.

kahvikupponen ja kakkupala kesäkahvilan pöydällä
 

Terassialueita on mahdollista laajentaa esimerkiksi ravintolan viereiseen katutilaan, pysäköintipaikalle, aukiolle, puistoon tai rantaan. Laajennetusta alueesta ei peritä lisävuokraa, mikäli asiakaspaikkamäärää ei lisätä. Laajennusesityksissä tulee kuitenkin huomioida kevyen liikenteen sujuvuus ja muut turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät seikat. Kaupungilla on viime kesän (2020) tapaan myös tänä vuonna valmius joustaa voimassa olevasta terassiohjeesta väliaikaisten investointien minimoimiseksi. Hakemukset käsitellään tapauskohtaisesti.

Myönnettävät luvat ovat voimassa 31.10.2021 saakka. Terassien ympärivuotisuus arvioidaan tapauskohtaisesti, missä huomioidaan muun muassa terassin sijainti ja mahdollisuus talvikunnossapitoon.

Kaupungin tapahtumamökit vuokrattavissa elintarvikkeiden pop-up-myyntiin

Tampere tarjoaa vuokralle myös kaupungin mökkejä. Kaupungilla on tällä hetkellä 14 elintarvikemökkiä ja 29 muuta mökkiä, joista saa myydä pakattuja elintarvikkeita. Mökkejä vuokrataan ensisijaisesti jo toimiville yrityksille elintarvikkeiden pop-up-myyntiin. Tapauskohtaisesti voidaan yrittäjälle myöntää lupa myydä myös alkoholituotteita elintarvikkeiden myynnin ohessa.

Vuoden 2020 kokemuksia hyödynnetään

Tampereen kaupunki hyödyntää vuonna 2020 saatuja kokemuksia terassitoiminnasta kesän 2021 periaatteissa. Yrittäjiä palvellaan edelleen tasapuolisesti ja mahdollisimman viivytyksettä lupahakemusten käsittelyssä. Tavoitteena on vastuullisen ja turvallisen toimintatavan luominen pandemiatilanteessa sekä kaupungin elinvoimaisuuden ja yrittäjyyden tukeminen. Mikäli poikkeusolojen vuoksi toimintaa kaupungin vuokraamissa tiloissa joudutaan rajoittamaan, kaupunki linjaa mahdolliset vuokrahelpotukset erikseen ja tiedottaa niistä myös vuokralaisia.

Hakemuksia terassilaajennuksiin ja elintarvikkeiden pop-up -myyntiin otetaan vastaan lomakkeella 1.3.2021 alkaen. Yrittäjän, joka on jo ehtinyt hakea lupaa kirjallisesti muilla tavoin, ei tarvitse lähettää uutta lupahakemusta.


Lisätietoja

Kiinteistöjohtaja
Virpi Ekholm
puhelin 0400 205 044

Kilpailukykyjohtaja
Anna-Kaisa Heinämäki
puhelin 040 639 7701


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Laura Vanzo