Siirry sisältöön

Tampereella perusopetuksen yläluokat ja toinen aste jatkavat normaalisti lähiopetuksessa talviloman jälkeen

Julkaistu 26.2.2021 16.47

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä linjasi 26.2.2021, että Pirkanmaalla ei ole tällä hetkellä epidemiologisia perusteita siirtyä etäopetukseen. Ohjausryhmän suosituksen mukaisesti Tampereella perusopetuksen sekä toisen asteen oppilaat tulevat siis talviloman jälkeen 8.3. normaalisti kouluun.

Sosiaali- ja terveysministeriö on ohjeistanut sairaanhoitopiirejä ja kuntia suositusten ja rajoitusten käytöstä. Ohjeistuksen mukaan etäopetukseen tulee siirtyä terveysviranomaisen tekemän epidemiologisen arvion perusteella silloin, kun se on aivan välttämätöntä. Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä käsitteli asiaa perjantaina 26.2.

Pirkanmaalla on todettu tämän vuoden aikana vain yksi koronatartunta yläkoulujen tai toisen asteen oppilaitoksissa. Maskien käyttö on laajamittaista oppilaiden ja opettajien keskuudessa. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin koronatilanteessa ei ole tapahtunut viime viikkoina olennaisia muutoksia. Koronan ilmaantuvuus kuluneen kahden viikon ajalta on noin 30 tartuntaa 100 000 asukasta kohden ja tartunnan jäljitys toimii Pirkanmaalla ketterästi. Sairaanhoitopiirin alueella ei ole tällä hetkellä epidemiologista perustelua sulkea koulujen tiloja ja siirtyä etäopetukseen.

Tampereen kaupungin perusopetuksessa noudatetaan pandemiaohjausryhmän suositusta ja koululaiset palaavat hiihtolomalta normaalisti lähiopetukseen 8.3.2021. Pandemiaohjausryhmä seuraa koronatilannetta päivittäin. Ohjausryhmän suosituksen mukaisesti Tampereen kouluissa ylläpidetään valmiustasoa etäopetukseen siirtymiseksi kahden vuorokauden varoitusajalla. Tampereella on hyvä valmius siirtyä nopeasti etäopetukseen myös kouluittain, jos tilanne äkillisesti muuttuu.

Pirkanmaan alueelliset suositukset ovat muiltakin osin ennallaan ja niitä käsitellään seuraavassa pandemiaohjausryhmän kokouksessa tiistaina 3.3.2021.


Lisätietoja

Perusopetusjohtaja
Kristiina Järvelä
sähköposti [email protected]

Opetusjohtaja
Ville Raatikainen
puhelin 040 576 8949
sähköposti [email protected]

Opetusjohtaja
Petri Peltonen
puhelin 050 525 8561
sähköposti [email protected]

Hist. ja yht.k.opin leht. (Aik
Jorma Suonio
puhelin 050 330 2078
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki