Siirry sisältöön

Kulttuuripalveluiden nimi vaihtuu

Julkaistu 26.2.2021 10.00

Tampereen kaupungin kulttuuripalveluiden nimi vaihtuu: uusi nimi on kaupunkikulttuuriyksikkö. Uusi nimi kuvaa paremmin yksikön laaja-alaista ja kaikkia kaupunkilaisia koskettavaa toimintaa, johon kuuluu tapahtumia, näyttelyitä, työpajoja, kulttuurituokioita ja kursseja lapsille, perheille, aikuisille, ikäihmisille ja maahanmuuttajille ympäri Tamperetta.

Kaupunkikulttuuriyksikön tärkein tavoite on taata paikallisille taide- ja kulttuuritoimijoille hyvät toimintaedellytykset sekä tarjota kaupunkilaisille matalan kynnyksen mahdollisuuksia harrastaa sekä nauttia taiteesta ja kulttuurista. Kaupunkikulttuuriyksikkö mahdollistaa paikallista taide- ja kulttuuritoimintaa myöntämällä tuotantotukia ja antamalla tiloja erilaisten yhteisöjen käyttöön. Yksikön ylläpitämiä tiloja ovat Kulttuuritalo Laikku, Lastenkulttuurikeskus Rulla, Haiharan taidekeskus ja Galleria Muuntotila Hiedanrannassa. Lisäksi kaupunkikulttuuriyksikkö toimii asiantuntijaroolissa moniammatillisissa verkostoissa.

Myös Tampereen Musiikkijuhlat on osa kaupunkikulttuuriyksikköä. Tampereen Musiikkijuhlat tuottaa kolmea tapahtumaa: vuosittaista Tampere Jazz Happeningiä ja vuorovuosina järjestettäviä Tampereen Säveltä ja Tampere Biennalea.

Kaupunkikulttuuriyksikkö on osa Tampereen kaupungin sivistyspalveluiden palvelualuetta, joka muodostuu neljästä eri palveluryhmästä: varhaiskasvatus ja opetus, perusopetus, liikunta ja nuoriso sekä kulttuuri. Sivistyspalveluiden organisaatio uudistui alkuvuodesta 2021. Samassa yhteydessä päätettiin muuttaa kulttuurin palveluryhmään kuuluvan kaupunkikulttuuriyksikön nimi, jotta se erottuisi paremmin palveluryhmän nimestä.


Lisätietoja

Kulttuuripalvelupäällikkö
Elise Pedersen
puhelin 050 553 8673
sähköposti [email protected]


Teksti Aliisa Piirla