Siirry sisältöön

Anna palautetta Ikurin Niittäjänpuiston kunnostussuunnitelmasta

Julkaistu 22.2.2021 9.25

Ikurissa kunnostetaan tänä vuonna Niittäjänpuisto viihtyisäksi, eri ikäisille sopivaksi toiminta- ja oleskelupaikaksi. Puiston suunnitelmaluonnokseen voi tutustua paikan päällä puistossa, verkossa www.tampere.fi/puistosuunnitelmat sekä Tampereen palvelupisteessä, Frenckellinaukio 2 B:ssä. Suunnitelma on nähtävänä ja kommentoitavana 22.2.–7.3.2021.

Metsäinen Niittäjänpuisto sijaitsee Ikurin kaupunginosassa omakotialueen keskellä Maamiehentien ja Niittäjäntien välisellä alueella. Puistossa on alueleikkipaikka ja palloilukenttä, ja puistoa halkoo kävely- ja pyörätie.

Leikkipaikalle taaperorata, tornileikkiväline, keinut ja karuselli

Kunnostuksessa leikkipaikan välinevalikoimaa laajennetaan monen ikäisille sopivaksi. Uusia leikkivälineitä ovat muun muassa pienimmille lapsille sopiva taaperorata ja monipuolinen tornileikkiväline liukumäkineen ja kiipeilytoimintoineen. Lisäksi puistoon tulee keinuja, keinueläimiä, karuselli, jousikiikku sekä tasapainopuomi. Leikkipaikalta löytyy edelleen myös hiekkalaatikko.

Leikkipuiston ja Niittäjäntien välissä oleva puinen juoksuesteaita vaihdetaan matalaan metalliaitaan.

Uusi kuntoilupaikka, pelikentälle uudet maalit ja suoja-aita

Puistoon tulee uutena toimintona kuntoilupaikka, jolta löytyy kehonpainoharjoitteluun sopiva tankoliikuntaväline sekä boksi, joka soveltuu askeltamiseen ja punnerruksiin. Kuntoilupaikka sijoittuu leikkipaikan ja pelikentän välisen puistokäytävän viereen.

Sorapintaisen pelikentän reunat tasataan, ja kentän itäpäähän rakennetaan teräsverkkoinen suoja-aita. Jalkapallomaalit vaihdetaan nykyistä tukevampiin ja turvallisempiin maaleihin. Niittäjäntieltä kentälle johtava kulkuväylä siirretään kulkemaan aidan eteläpuolelta.

Leikkipaikan ja puistokäytävien valaistus uusitaan, ja pelikentän valaisimiin vaihdetaan uudet lamput. Puistoon lisätään roska-astioita ja penkkejä, nykyiset penkit vaihdetaan uusiin.

Puistosta on aiemmin harvennettu puustoa ja poistettu ikääntyneitä puita sekä avarrettu leikkipaikan ympäristöä valoisuuden lisäämiseksi. Kunnostuksessa poistetaan vielä pienpuustoa ja pari harsuuntunutta kuusta.

Niittäjänpuiston kunnostuksen yhteydessä poistetaan Akanpuiston leikkipaikka yhdyskuntalautakunnassa 2020 hyväksytyn leikkipaikkaohjelman mukaisesti.


Lisätietoja

Vanhempi erikoissuunnittelija
Marjaana Tuoriniemi
puhelin 040 806 2895


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen