Siirry sisältöön

Kaupungin kunnossapitäjät varautuvat viikonlopun kovaan lumipyryyn

Julkaistu 19.2.2021 19.03

Keliennusteiden mukaan Tampereen seudulle voi viikonlopun ja alkuviikon aikana sataa lunta jopa useita kymmeniä senttimetrejä. Lämpötila vaihtelee, ja sateen olomuoto voi muuttua lumesta jäätäväksi tihkusateeksi, mistä saattaa aiheutua merkittävää liukkautta.

Auraustraktori ja auroja kunnossapitotyössä kadulla
 

Kunnossapitokalusto on täydessä valmiudessa. Väylät aurataan tärkeysjärjestyksessä kunnossapitoluokituksen mukaisesti. Ensin aurataan pääväylät ja joukkoliikenteen reitit, seuraavaksi paikalliset kokoojakadut ja viimeisenä asuntokadut. Pyöräteistä ensin aurataan pyöräilyn seudulliset pääreitit ja keskeiset työmatkareitit. Voimakkaiden lumisateiden aikaan toimenpiteissä esiintyy yleisesti viiveitä ja liikennöinti hankaloituu. Jälkisiivoustyöt voivat kestää useita päiviä.

Kaupunkilaisia kehotetaan varaamaan tavanomaista enemmän aikaa työ- ja vapaa-ajan matkoihin viikonlopun ja alkuviikon aikana sekä noudattamaan olosuhteiden edellyttämää huolellisuutta ja varovaisuutta.

Tampereen Infra Oy vastaa kokonaispalvelumalliperiaattella kaupungille kuuluvien kunnossapitotöiden toteuttamisesta.

Tampereen Infran hoitamilla keskustan, Kissanmaan, Nekalan, Hervannan ja Vuoreksen urakka-alueilla aurauskalustoa on liikkeellä normaaliaikoina noin 20 kuorma-autoa ja noin 40 työkonetta sekä lisäksi reilut 10 käsilumityöryhmää. Osa kalustosta on omaa ja osa yksityistä. Myös osa kaupungin liikuntapaikoista ja kiinteistöistä, kuten koulujen pihoista, on Tampereen Infran hoidossa. Lisäksi alueurakoiduilla Atalan, Leinolan, Lielahden, Peltolammin ja Tesoman urakka-alueilla työskentelee urakoitsijoiden kalustoa.

Tällä hetkellä Tampereen kolmelle lumenvastaanottoalueelle on ajettu yhteensä n. 16 000 kuormaa lunta. Hakametsän lumenvastaanottopaikka täyttyi ja suljetaan 19.2.2021 klo 22.

Asiakaspalautteet ja neuvonta:
Tampereen palvelupiste
sähköposti [email protected]
puhelin 041 730 8168
avoinna ma – pe klo 9 - 16


Kuvat Jyrki Ristilä