Siirry sisältöön

Hyvinvointikyselyyn tuhansia vastauksia – valtaosa tamperelaisista arvioi elämänlaatunsa hyväksi

Julkaistu 19.2.2021 9.18

Tampereen kaupunki on selvittänyt asukkaiden kokemaa hyvinvointia eri asuinalueilla. Helmikuun alkupuolella avoinna olleeseen karttapohjaiseen Tamperelaisten hyvinvointi -kyselyyn vastasi 4 800 tamperelaista.

Tampereen kartta, jossa asukkaiden merkkejä tärkeistä paikoista
 

Tamperelaisten hyvinvointi -kyselyllä kerättiin asukkailta tietoa elintavoista ja asumisesta, harrastusmahdollisuuksista sekä heidän kotialueensa palveluista. Kyselyyn vastasi yli 4 800 tamperelaista, joista 70 % oli naisia ja 30 % miehiä. Eniten vastauksia saatiin Hervannan, Kaukajärven, Kalevan ja Vuoreksen kaupunginosista.

– Kasvava Tampere haluaa huolehtia laadukkaista ja saatavilla olevista palveluista ja kehittää aktiivisesti tamperelaisten hyvinvointia. Kyselyyn vastanneet ovat antaneet kaupungille arvokasta tietoa, jota voidaan käyttää esimerkiksi asuinalueiden kehittämisessä, toteaa Tampereen kaupungin pormestari Lauri Lyly.

Alustavien tulosten mukaan 75 % vastaajista arvioi elämänlaatunsa hyväksi ja 62 % terveydentilansa vähintään hyväksi. Toisaalta 17 % vastaajista koki itsensä jatkuvasti tai melko usein yksinäiseksi. Yksinäisyyden kokeminen on lisääntynyt selvästi aiempiin tuloksiin verrattuna. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen selvityksessä vuonna 2017 itsensä yksinäiseksi tunsi kymmenes vastaajista.

Suosikkipaikat kartalle

Hyvinvointikyselyssä oli mahdollisuus merkitä kartalle niin itselle mieluisia paikkoja kuin myös turvattomia ja epäviihtyisiä paikkoja, joihin kaupungin tulisi jatkossa kiinnittää enemmän huomiota.

Vastaajat tekivät yli 21 000 karttamerkintää. Eniten merkittiin turvallisia ja viihtyisiä paikkoja. Tamperelaisten suosikkipaikkoja ovat esimerkiksi Pyynikinharju ja Hatanpään arboretum.

Tarkempi kooste hyvinvointikyselyn tuloksista julkaistaan toukokuussa.


Lisätietoja

Analyytikko
Pekka Veiste
puhelin 044 486 3066
sähköposti [email protected]

Analyytikko
Katri Heininen
puhelin 040 806 3920
sähköposti [email protected]