Siirry sisältöön

Terveyspalvelujen neuvonnan ja terveysasemien puhelinlinjat ruuhkautuneet

Julkaistu 17.2.2021 12.54

Tampereen kaupungin terveyspalvelujen neuvonnan puhelin (03 10023 ja 03 5657 0023) sekä terveysasemien puhelimet ovat ruuhkautuneet. Ruuhkautuminen johtuu tällä viikolla alkaneesta yli 80-vuotiaiden koronarokotusten ajanvarauksesta.

Koronarokotukset.
 

Yli 80-vuotiaiden ei välttämättä tarvitse soittaa ruuhkaisiin numeroihin rokotusajan vuoksi, sillä kaupunki on aloittanut ikäryhmään kuuluvien kutsumisen rokotukseen. Ensimmäisenä terveysasemien työntekijät soittavat yli 90-vuotiaille ja sopivat rokotusajasta. Sen jälkeen soitoissa edetään ikävuosi kerrallaan nuorempiin. Yli 80-vuotiaille rokotuksia annetaan usean seuraavan viikon aikana, sillä rokotteet saapuvat Tampereelle pienissä erissä.

Yli 80-vuotiaiden rokotukseen ei vielä voi varata aikaa verkon kautta, mutta verkkoajanvaraus avautuu tällä viikolla. Päivitys: verkkoajanvaraus on avattu 19.2.2021: Ajanvaraus koronarokotukseen .

Tampereella rokotusvuorossa ovat myös 65-69-vuotiaat erittäin voimakkaasti vaikealle koronavirustaudille altistavan taudin takia riskiryhmään kuuluvat. He voivat varata ajan soittamisen lisäksi myös verkossa: Ulkoinen linkkiVaraa aika verkossa koronarokotukseen . Heidän rokotukset on pystytty aloittamaan, koska Tampere sai viime viikolla erän AstraZenecan rokotetta, jota THL:n ohjeistuksen mukaisesti voidaan antaa vain alle 70-vuotiaille.

Koronaepäilyt

Jos sinulla on koronaan viittaavia oireita, käytä ensisijaisesti Omaolo.fi-palvelua: Ulkoinen linkkiOmaolo: Koronavirustaudin oirearvio

Kiireettömät asiat

Kiireettömissä asioissa terveysasemalle voit ottaa yhteyttä myös sähköisen yhteydenottolomakkeen kautta. Lomake löytyy osoitteesta www.tampere.fi/terveysasemat . Myös Ulkoinen linkkiOmaolo-palvelussa voit arvioida hoidon tarvetta ja saada toimintaohjeita.

Kiireelliset asiat

Jos et saa yhteyttä puhelimitse terveysasemallesi tai terveyspalvelujen neuvontaan ja tarvitset kiireellistä apua, soita päivystysapuun 116117. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.

Pahoittelemme puhelinlinjojen ruuhkaa.

***
Tiedotetta päivitetty
20.2.2021: Lisätty tieto 19.2.2021 avatusta verkkoajanvarauksesta yli 80-vuotiaiden rokotuksiin.
12.3.2021: Vaihdettu verkkoajanvarauksen linkki.


Lisätietoja

Koronarokotukset:
Hoitotyön päällikkö
Birgit Aikio
puhelin 040 801 6175
sähköposti [email protected]

Terveyspalvelujen neuvonta:
Projektisuunnittelija
Jaana Knuuttila-Järvinen
puhelin 050 321 5177
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala