Siirry sisältöön

Nuorisovaltuuston kokoonpano kaudella 2021–2022

Julkaistu 12.2.2021 9.20

Tampereen nuorisovaltuusto (nuva) on uskonnollisesti ja puoluepoliittisesti sitoutumaton kaupungin vaikuttamistoimielin, joka pyrkii tuomaan nuorten ääntä esiin kaupungin päätöksenteossa sekä parantamaan heidän vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksiaan. Nuorisovaltuusto on perustettu vuonna 1998, jolloin se sai nimen Nuorisofoorumi. Nimi vaihdettiin keväällä 2015 Suurkokouksessa Nuorisovaltuustoksi.

Tampereen nuorisovaltuuston ensimmäiset kaupunginlaajuiset hallitusvaalit järjestettiin 16.–28.11.2020 ja niissä valittiin yhdeksän henkilöä Nuorisovaltuuston hallitukseen. Vaaleissa äänesti 6 382 nuorta noin 16 000 äänioikeutetusta ja äänestysprosentti oli 39,6 %.

Äänet vaaleissa jakautuivat seuraavasti:

1. Arttu Vuori 1836
2. Maria Markkula 675
3. Leo Boström 565
4. Aada Aho 449
5. Suvi Brusin 363
6. Inka Pekkola 286
7. Patrik Jokela 266
8. Eetu Hukkanen 258
9. Anna Lindström 229
10. Eerik Vistbacka 223
11. Inka Jämsen 212
12. Aleksi Peltosaari 160
13. Miro Viitanen 154
14. Lotta Forsström 126
Tyhjät: 583

Hallitukseen valittiin vaalituloksen mukaisesti Arttu Vuori, Maria Markkula, Leo Boström, Aada Aho, Suvi Brusin, Inka Pekkola, Patrik Jokela, Eetu Hukkanen ja Anna Lindström.

Hallitusvaalien jälkeen uusi Nuorisovaltuusto piti järjestäytymiskokouksensa, jossa valittiin uusi puheenjohtajisto seuraavalla kaksivuotiskaudelle. Nuorisovaltuuston puheenjohtajaksi valittiin Arttu Vuori ja varapuheenjohtajiksi Maria Markkula, Leo Boström ja Aada Aho.

Kaupunginhallitus asetti Nuorisovaltuuston toimintakaudeksi 2021–2022 kokouksessaan 25.1.2021.

– Älyttömän hyvältähän tämä tuntuu, on hienoa päästä jatkamaan jo viime kaudella aloitettua tärkeää työtä tamperelaisten nuorten puolesta. On aivan mahtavaa saada toimia tämän kauden Nuorisovaltuustomme puheenjohtajana, meillä on kasassa aivan mahtava joukkue ja saadaan varmasti aikaan vaikka mitä hienoa! toteaa Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Arttu Vuori.

– Tamperelaiset nuoret ovat ensimmäistä kertaa saaneet itse äänestää Nuorisovaltuustonsa johtohenkilöt, ja meillä on entistäkin suurempi vastuu edistää aidosti nuorille tärkeitä asioita, kuten matalan kynnyksen mielenterveyspalveluita, oppilaitosten välistä tasa-arvoa, kestävää kehitystä ja erilaisia harrastusmahdollisuuksia, Vuori jatkaa.

Järjestäytymiskokouksessa valittiin lisäksi Nuorisovaltuuston edustajia kaupungin eri toimielimiin. Tampereen nuorisovaltuustolla on jokaisessa lautakunnissa ja kaupunginvaltuustossa kaksi puhe- ja läsnäolo-oikeutettua edustajaa ja se toivoo saavansa vielä edustajan kaupunginhallituksen kokouksiin, jotta nuorten ääni kuuluisi vahvasti ja kaupunki olisi aidosti nuorten näköinen.

– Odotan tätä tulevaa vuotta äärimmäisen innoissani! Meillä on suuria tavoitteita ja sitäkin suurempia projekteja, joita päästään huikealla porukalla tekemään. Erityisesti odotan kuntavaaleja ja nuorten osallisuuden kehittämistä tänä vuonna, kommentoi Nuorisovaltuuston 1. varapuheenjohtajaksi valittu Maria Markkula.

Nuorisovaltuuston tulevan kauden 2021–2022 kärkitavoitteita ovat muun muassa Nuorisovaltuuston tunnettavuuden ja vaikuttavuuden kehittäminen, mielenterveyspalveluiden parantaminen, nuorten työllistymis- ja harrastusmahdollisuuksien lisääminen sekä Nuorisovaltuustotoiminnan jalkauttaminen osaksi oppilaitosten arkea. Lisäksi Nuorisovaltuusto pyrkii parantamaan omaa toimintaansa kaupungin eri toimielimissä esimerkiksi toimielinkummitoiminnan avulla. Uusi Nuorisovaltuusto aikoo myös tulevien kuntavaalien alla avata oman kampanjansa, jossa se nostaa keskusteluun nuorille ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita.

Nuorisovaltuustosta kertovat verkkosivut:


Lisätietoja

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja
Arttu Vuori
puhelin 045 169 3426
sähköposti [email protected]