Siirry sisältöön

Riskiryhmiin kuuluvien 65–69-vuotiaiden koronarokotukset alkavat Tampereella

Julkaistu 10.2.2021 16.36

Tampere on saanut erän AstraZenecan rokotetta, jolla päästään aloittamaan riskiryhmien koronarokotukset. Kansallisen ohjeistuksen mukaisesti AstraZenecan rokotetta annetaan vain alle 70-vuotiaille, sen vuoksi ensimmäisenä rokotukseen kutsutaan vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavan sairauden vuoksi riskiryhmään kuuluvat 65–69-vuotiaat.

Koronarokotukset.
 

Ne 65–69-vuotiaat, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus, voivat varata ajan rokotukseen 11. helmikuuta 2021 kello 8 alkaen joko verkossa osoitteessa www.tampere.fi/koronarokotukset tai soittamalla terveysasemalle tai terveyspalvelujen neuvontaan 03 5657 0023 (joka päivä kello 7–22). Rokotusaikoja lisätään sitä mukaa kuin rokotteita saadaan.
Nyt ajan voivat varata vain 65–69-vuotiaat erittäin voimakkaasti vaikealle koronavirustaudille altistavan taudin takia riskiryhmään kuuluvat. Muun ikäiset eivät voi vielä varata aikaa, vaikka he kuuluisivat samaan riskiryhmään.

Rokotukset annetaan ajanvarauksella Hatanpään, Hervannan, Linnainmaan, Tammelakeskuksen ja Tipotien terveysasemilla tällä viikolla. Rokotusaikoja on tarjolla myös lauantaille 13.2. Ajan rokotukseen voi varata mille tahansa näistä terveysasemista.

Vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavan sairauden tai tilan riskiryhmään kuuluvat henkilöt, joille on tehty elinsiirto tai kuuden kuukauden sisällä kantasolusiirto tai joilla on kantasolusiirron takia hylkimisenestolääkitys, aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti (ei kuitenkaan tyvisolusyöpä), vaikea puolustusjärjestelmän häiriö (kuten perinnöllinen immuunivajavuus, HIV, henkilöt, joilta on poistettu perna), vaikea krooninen munuais- tai keuhkosairaus (dialyysipotilaat voivat saada rokotteen myös hoitojen yhteydessä), lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes tai Downin oireyhtymä. Riskiryhmäluettelo voi muuttua valtakunnallisten ohjeiden muuttuessa. Tarkista tarkemmat tiedot riskiryhmistä THL:n sivuilta (ryhmä 1): Ulkoinen linkkiTHL: Vakavalle koronavirustaudille alttiiden rokotusjärjestys

Rokotusvuorossa olevaan riskiryhmään kuuluminen tarkistetaan rokotuspaikalla Kela-kortista tai potilastiedoista.

Ohjeet rokotukseen tulevalle:

  • Tule rokotukseen vain terveenä ja varatulle ajalle.
  • Käytä kasvomaskia ja desinfioi kädet rokotuspaikalle tullessasi ja sieltä lähtiessäsi.
  • Pidä muihin turvaväliä vähintään kaksi metriä.
  • Ota mukaan Kela-kortti ja ota kortti valmiiksi esille odottaessasi.
  • Pukeudu vaatteeseen, josta on helppo nostaa hiha ylös.
  • Jää rokotuksen jälkeen 15 minuutiksi rokotuspaikalle.

***
Tiedotetta päivitetty 23.2.2021: Selvennetty vaikeaa puolustusjärjestelmän häiriötä.


Lisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Birgit Aikio
puhelin 040 801 6175
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala