Siirry sisältöön

Vapriikin Ritarit-näyttelyn avaus siirtyy

Julkaistu 9.2.2021 11.47

Vapriikin kevään uutuusnäyttely Ritarit ei pääse avautumaan aikataulussaan maaliskuussa. Koronaviruksen tuomat haasteet siirtävät näyttelyn avajaispäivää kahdella kuukaudella, ja Ritarit ratsastavat Vapriikkiin nyt 20.5. Näyttely saa jatkoaikaa loppupäästä, ja sulkeutuu vasta 5.12.

 

- Valitettavasti vallitseva koronavirustilanne Euroopassa myöhästyttää esinelainojamme, kertoo näyttelypäällikkö Marjo Meriluoto.

- Teemme kuitenkin kaikkemme, jotta kesän asiakkaille on tiedossa upea museoelämys.

Kiiltävät haarniskat, hurjat aseet ja kiehtovat tarinat tuovat ritariajan keskelle Tamperetta juuri lomakauden alkaessa. Luvassa on ankaraa koulutusta, loistokkaita turnajaisia ja ylellistä linnaelämää.

Vapriikin näyttelyssä perehdytään ritariluokan syntyyn sekä ritarien koulutukseen, varustukseen ja elämään niin kotilinnoissa, turnajaisissa kuin taistelukentilläkin. Samalla esitellään tunnetuimpia ritareita ja pohditaan, miten ritarillisuus ja ritarilaitos näkyvät edelleen nykypäivässä.

Ritarit-näyttelyn noin 200 esineen joukossa on muun muassa mestarillisesti taottuja ja upeasti koristeltuja ja haarniskoita, kypäriä, miekkoja, kilpiä, peitsiä sekä ritarin hevoselle kuuluneita varusteita Euroopan eri haarniskatyöpajoista.

Näyttelyn on tuottanut firenzeläinen Contemporanea Progetti yhteistyössä Vapriikin kanssa.

Ulkoinen linkkiMuseokeskus Vapriikki