Siirry sisältöön

Tampereen Talousneuvola mukana Hyvä käytäntö -kilpailun finaalissa

Julkaistu 5.2.2021 12.01

Tampereella kehitetty ja parhaillaan valtakunnallisesti laajentuva Talousneuvola-palvelu on mukana Talentian Hyvä käytäntö 2021 -kilpailun finaalissa. Valtakunnallinen Hyvä käytäntö -kilpailu järjestetään vuosittain ja siinä etsitään ajankohtaisia, helposti sovellettavia sosiaalialan työkäytäntöjä.

Piirroskuvassa nainen laittaa rahaa säästöpossuun.
 

Talousneuvola palvelee kaikkia tamperelaisia suurissa ja pienissä rahaan liittyvissä kysymyksissä. Moniammatillinen Talousneuvola-tiimi on tavattavissa joka viikko ilman aikavarausta hyvinvointikeskuksissa ja puhelimitse. Ratkaisuja etsitään yhdessä aikuissosiaalityön työntekijän, talous- ja velkaneuvojan, ulosoton työntekijän ja kokemusasiantuntijan kanssa. Palvelun tavoitteena on ehkäistä tehokkaasti ja oikea-aikaisesti kotitalouksien talous- ja velkaongelmia ja niiden vaikeutumista. Talousneuvolasta on tehty myös Ulkoinen linkkiyamk-opinnäytetyö , mihin liittyvään tutkimukseen osallistui 139 Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.

Talousneuvola on kehitetty Tampereen aikuissosiaalityön ASTA-hankkeen ja oikeusministeriön Ennakoivan talousneuvonnan hankkeen yhteistyössä.

Talousneuvolaa voit äänestää Talentian sivuilla: Ulkoinen linkkiHyvä käytäntö 2021 -palkinnosta kisaa neljä ehdokasta


Lisätietoja

hanketyöntekijä, sosiaalityöntekijä
Suvi Hiltunen
puhelin 044 486 3826
sähköposti [email protected]


Teksti Sanna Vartio

Kuvat Laura Sillanpää