Siirry sisältöön

Kysy koronasta – koronabotti neuvoo yli sadalla kielellä

Julkaistu 3.2.2021 9.00

Tampereen kaupunki on ottanut käyttöön monikielisen koronabotin. Koronabotilta voit kysyä koronaan liittyviä kysymyksiä mihin vuorokauden aikaan tahansa. Botti osaa neuvoa suomen lisäksi yli sadalla kielellä.

Mies selaa kännykkää kasvomaski päällä.
 

Tekoälyyn perustuva koronabotti etsii paikallisilta ja valtakunnallisilta verkkosivuilta vastauksia kysymyksiisi ja kääntää ne käyttämällesi kielelle. Botin tietolähteitä ovat muun muassa Tampereen kaupungin, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivut. Näistä lähteistä tieto päivittyy bottiin automaattisesti. Koronabotin kieli ja käännökset ovat koneellisia, joten niissä voi olla kielioppivirheitä.

Koronabotilta voit kysyä yleisiä kysymyksiä koronasta, mutta se ei korvaa terveydenhuollon ammattilaisten neuvoja, eikä sille pidä antaa esimerkiksi omia henkilötietoja.

Jos avaat koronabotin älypuhelimella, sen kieli muuttuu automaattisesti puhelimesi asetusten mukaiseksi kieleksi.

Löydät koronabotin kaupungin koronasivujen alalaidasta osoitteesta www.tampere.fi/koronavirus. Voit myös mennä suoraan koronabottiin osoitteella tinyurl.com/koronabottitampere

Koronabotti on Tampereella käytössä ainakin kesään asti 2021. Palvelun tuottaa Neuvo Oy Global yhteistyössä IBM:n kanssa. Samanlainen botti on myös Turussa ja Espoossa. Palautetta botin toiminnasta voit antaa sen oikeassa reunassa olevan napin kautta.

***
Koronabotti-kokeilu on päättynyt. Lue lisää tiedotteesta:


Lisätietoja

Projektipäällikkö
Outi Lehtinen
puhelin 050 538 2267
sähköposti [email protected]

ICT-palveluvastaava
Pasi Paananen
puhelin 040 680 5609
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala