Siirry sisältöön

Rokotteiden saatavuusongelmat viivästyttävät yli 80-vuotiaiden koronarokotusten aloittamista Tampereella

Julkaistu 27.1.2021 16.44

Suomeen tulevat koronarokote-erät ovat pienentyneet. Sen vuoksi Tampereella ei voida vielä aloittaa yli 80-vuotiaiden koronarokotuksia.

- Rokotteita on saatu ennakoitua vähemmän, siksi rokotukset etenevät valitettavasti suunniteltua hitaammin, kertoo hoitotyön päällikkö Birgit Aikio Tampeeen kaupungilta.

Kun rokotteita saadaan enemmän, alkavat yli 80-vuotiaiden tamperelaisten ja heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien omaishoitajien rokotukset. Rokotuksia tullaan antamaan ajanvarauksella pääsääntöisesti terveysasemilla, koska tällä hetkellä käytössä oleva rokote tulee kuuden annoksen pullossa eikä sitä saa kuljettaa laimentamisen jälkeen.

Tampereella on reilut 12 200 yli 80-vuotiasta. Rokotusten alkaessa heihin otetaan yhteyttä terveysasemalta soittamalla ja sopimalla rokotusajasta tai lähettämällä kutsukirje. Tampereen kaupunki tiedottaa rokotusten alkamisesta myös esimerkiksi verkkosivuillaan osoitteessa www.tampere.fi/koronarokotukset.

Väestö rokotetaan kansallisen rokotejärjestyksen mukaisesti

Tampereella ja Orivedellä noudatetaan kansallisten linjausten mukaista rokotusjärjestystä:

  1. Covid-19-tautiin sairastuneiden tai perustellusti sairastuneeksi epäiltyjen henkilöiden tutkimiseen, välittömään hoitoon tai huolenpitoon liittyvä tai muuta kiireellistä hoitoa antava sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstö sekä sosiaalihuollon iäkkäille henkilöille tarkoitetun asumispalvelun ja laitoshoidon toimintayksikön henkilöstö ja asukkaat
  2. Yli 70-vuotiaat
  3. Henkilöt, joilla on vakavalle covid-19-taudille altistavia sairauksia
  4. Muu väestö

Tavoitteena on, että kaikki ryhmään 1 kuuluvat saavat ainakin ensimmäisen rokotteen tammikuun loppuun mennessä. Koronatartunnan saaneita potilaita hoitava henkilöstö on jo saanut rokotteen. Parhaillaan Tampereella on käynnissä ikäihmisten ympärivuorokautisten asumispalvelujen henkilöstön ja asukkaiden rokotukset.


Lisätietoja

Hoitotyön päällikkö
Birgit Aikio
puhelin 040 801 6175
sähköposti [email protected]


Teksti Marika Haapala