Siirry sisältöön

Tampereelle ja Orivedelle etsitään uusia tukiperheitä

Julkaistu 22.1.2021 11.23

Haluaisitko sinä auttaa tamperelaisia ja orivesiläisiä perheitä antamalla aikaasi lapsille? Tampereen kaupungin tukiperhetoiminta kouluttaa nyt uusia tukiperheitä.

Perhe ruokapöydän ääressä.
 

Jos olet kiinnostunut ryhtymään tukiperheeksi, tule mukaan tukiperhekoulutukseen. Tukiperhekoulutus järjestetään kaksiosaisena etätilaisuutena keskiviikkona 3.2.2021 ja keskiviikkona 10.2.2021 klo 17-19.30 Teamsissa.

Ilmoittaudu mukaan koulutukseen maanantaihin 1.2.2021 mennessä sähköpostitse katja.kekki(at)tampere.fi. Osallistujat saavat ilmoittautumislinkin sähköpostiin. Tukiperhetoiminnasta voi kysyä lisätietoja tukiperheiden sosiaalityöntekijältä, puh. 040 653 5134.

Tukiperheen jonotusajat ovat pitkiä

Tukiperheitä kaivataan jatkuvasti eri-ikäisille lapsille. Tukiperhettä jonottaa hyvin erilaisia lapsia ja siksi tehtävään etsitään myös erilaisia tukiperheitä. Tukiperheenä voi toimia niin lapsiperhe, pariskunta kuin yksin asuva aikuinenkin. Tärkeintä on, että oma elämäntilanne on tasapainoinen ja vakaa, niin että tukilapselle riittää aikaa ja tilaa. Tukiperhe ottaa tuettavat lapset luokseen yhtenä viikonloppuna kuukaudessa ja lisäksi mahdollisesti loma-aikoina.

Tukiperhetoiminnan tarkoituksena on tuoda lapsen elämään lisää turvallisia aikuisia ja antaa lapsen vanhemmille mahdollisuus levätä. Tukiperheiden tarve on suuri eikä tukiperheitä ole riittävästi. Osa tukilapsista saattaa odottaa sopivaa tukiperhettä useamman vuoden.

Tukiperhekoulutuksessa pääsee pohtimaan omia valmiuksia alkaa tukiperheeksi. Koulutuksessa saa kattavasti tietoa tukiperhetoiminnasta. Koulutukseen voi osallistua, vaikka tukiperheeksi ryhtymistä vasta harkitsee.

Koulutuksen jälkeen valmennus jatkuu kotikäynnillä tukiperheen luona ja sitä edeltävällä taustatietojen selvityksellä. Hakijoiden soveltuvuutta tukiperheeksi arvioidaan tarkemmin tässä henkilökohtaisessa tapaamisessa. Tukiperheitä valmentaa ja tukee työssä Tampereen kaupungin tukiperhetiimi. Tukiperheille maksetaan pieni hoitopalkkio ja kulukorvaus.


Lisätietoja

Sosiaalityöntekijä
Katja Kekki
puhelin 040 653 5134
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen