Siirry sisältöön

Vuoden 2022 jääkiekon MM-kisojen tärkeimmät ottelut pelataan Tampereella

Julkaistu 21.1.2021 11.01

Suomi isännöi miesten jääkiekon MM-kisoja 13.−29.5.2022. Suomen yhdeksännet MM-kotikisat pelataan Tampereella ja Helsingissä. Tampereella kisapaikkana on uusi Kansi Areena. Semifinaalit, finaali- ja pronssiottelut sekä kaikki Leijonien ottelut pelataan Tampereella.

Kansi- ja areena -työmaata ja vielä keskeneräinen Uros Live -monitoimiareena ilmasta nähtynä.
 

Tampereen pormestari Lauri Lyly sanoo olevansa iloinen, että MM-jääkiekko palaa kotiin Tampereelle.

- Jääkiekon MM-kisat 2022 on meille tamperelaisille historiallinen tilanne, sillä Suomen ensimmäiset MM-kisat vuonna 1965 pelattiin Tampereella silloin uudessa Hakametsän jäähallissa. Vuosien jälkeen MM-jääkiekko palaa siis kotiin Tampereelle, pormestari Lauri Lyly sanoo.

- Olemme erittäin innostuneita kisojen järjestämisestä. Tampereella on erinomaiset fasiliteetit MM-kisojen järjestämiseen. Kisapaikkana on upouusi hieno areena. On myös hienoa, että kaikki Leijonien ottelut pelataan Tampereella, jossa voimme tarjota heille kotikenttäedun ja kannustaa Leijonat voittoon, pormestari sanoo ja toivottaa kaikki kisavieraat tervetulleeksi Tampereelle.

MM-kisojen kisaorganisaatio on kisajärjestelyissä tällä hetkellä jopa hieman suunniteltua aikataulua edellä.

- Olemme asettaneet riman korkealle kaikessa tekemisessä, ja kisojen olosuhteet tulevat olemaan huippuluokkaa. Haluamme tehdä kisat, joista suomalaiset voivat olla ylpeitä, 2022 Jääkiekon MM-kisojen pääsihteeri Heikki Hietanen kertoo.

Tänä keväänä alkaa myös jo MM-kisojen vapaaehtoisten haku. Tampereelle ja Helsinkiin haetaan yhteensä reilusti yli tuhatta vapaaehtoista erilaisiin kisajärjestelytehtäviin.

Arvoina vastuullisuus, hauskuus ja yhteisöllisyys

Vuoden 2022 MM-kisojen arvoina ovat vastuullisuus, hauskuus ja yhteisöllisyys.

- Arvot näkyvät kaikessa tekemisessämme. Haluamme järjestää suomalaisille hauskan tapahtuman, joka nostaa mielialoja vaikeamman ajan jälkeen. Vastuullisuutta viedään suunnitelmallisesti käytäntöön: esimerkiksi kisa-areenoiden sijainti mahdollistaa julkisten kulkuvälineiden sujuvan käytön. Junayhteydet toimivat eri puolilta Suomea ja kisakaupungista toiseen on matkaa junalla vain 1,5 tuntia, Hietanen sanoo.

Kisojen kattoteemana on Making Miracles, jonka avulla halutaan tuoda esille muun muassa erilaisia jääkiekkoon ja yhteisöihin liittyviä ihmeitä.

- Pelaajat tekevät jäällä maailmanmestaruuksien voittamisen ja ilmaveivin kaltaisia ihmeitä ja ovat näin esikuvia nuorille tuleville urheilijoille ja liikunnan harrastajille. Samalla haluamme nostaa esiin pieniä ihmeitä, joita tehdään esimerkiksi lasten ja nuorten harrastustoiminnassa tai vaikkapa MM-kisojen vapaaehtoistyöllä, Heikki Hietanen kertoo.

Kisailmeeseen ja logoon on haettu inspiraatiota jääkiekolle ominaisista liikkeestä ja vauhdista sekä Suomen luonnosta ja revontulista.

Jääkiekon MM-kisojen tuotot käytetään suomalaisen jääkiekon kehittämiseen

MM-kisojen vip-pakettien myynti käynnistyi 21.1.2021. Kisojen päiväkohtaiset liput tulevat myyntiin syksyllä 2021, kun kisojen virallinen otteluohjelma valmistuu. Lippuihin tulee laaja hintahaitari, käytössä on useita ottelu- ja katsomokategorioita. Lippujen hinnoittelulla halutaan varmistaa, että MM-ottelutapahtuma on mahdollisimman monen kiekkofanin saavutettavissa.

MM-kotikisojen tuottoja on 2000-luvulla kohdistettu erilaisiin kehityshankkeisiin yli 17 miljoonaa euroa. Summalla on mahdollistettu muun muassa 160 ammattilaisen palkkaaminen seuroihin kehittämään seuratoimintaa ja tukemaan lasten ja nuorten valmennusta. Esimerkiksi 2012 MM-kotikisojen jälkeen käynnistetyn taitovalmentajaprojektin kautta Jääkiekkoliitto on tukenut 29 seuroissa toimivan lasten ja nuorten taitovalmentajan palkkausta 5 miljoonalla eurolla. Myös 2022 MM-kisojen mahdolliset tuotot käytetään kokonaisuudessaan suomalaisen jääkiekon kehittämiseen.

Kisojen palkintomitaleista on tänään avattu avoin suunnittelukilpailu, joka on käynnissä 21.1.−31.3.2021. Kisateemaan sopivien mitaleiden kultauksessa on tarkoitus käyttää Lapin tunturikultaa.

2022 Jääkiekon MM-kisat Suomessa

Kisat järjestetään 13.−29.5.2022 Tampereella ja Helsingissä.
Kisoissa pelaa 16 joukkuetta.
Otteluita pelataan kaikkiaan 64 kappaletta, kullakin joukkueella on seitsemän alkusarjaottelua.
Neljännesfinaalit pelataan Tampereella ja Helsingissä.
Semifinaalit sekä finaali- ja pronssiottelut järjestetään Tampereella.
Leijonat pelaavat ottelunsa Tampereella.
Kisakatsomoihin odotetaan puolta miljoonaa kisavierasta.
Miesten jääkiekon MM-kisoilla oli vuonna 2019 yhteenlaskettuna yli 1,6 miljardia katsojaa.
2022 Jääkiekon MM-kisojen suojelijana toimii Tasavallan Presidentti Sauli Niinistö.

2022 Jääkiekon MM-kisojen tiedotuskanavat avautuvat 21.1.2021:
Nettisivu: 2022.iihfworlds.com
Somekanavat (Instagram, Facebook, Twitter): @2022iihfworlds

Lisätietoja: Heikki Hietanen, pääsihteeri, 2022 Jääkiekon MM-kisat, [email protected], puh. +358 50 373 0303


Lisätietoja

Perttu Pesä
puhelin 050 587 6200
sähköposti [email protected]


Teksti Aila Rajamäki