Siirry sisältöön

Sara Hildénin taidemuseon arkkitehtuurikilpailun ehdotuksiin voi tutustua verkossa

Julkaistu 15.1.2021 15.14

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen arkkitehtuurikilpailun ehdotukset on julkaistu. Ehdotuksiin voi tutustua verkossa: https://entires.sarahildenkilpailu.fi/. Kansainväliseen kilpailuun hyväksyttiin kaikkiaan 472 ehdotusta. Tuloksista kerrotaan aikaisintaan huhtikuussa.

Asemakaavamuutoksen suunnittelualueen aluerajaus kartalla.
 

– Tuomaristo on ilahtunut suuresta määrästä ehdotuksia, ja paneudumme niihin kevään aikana. Kuten julkaistuista kilpailuehdotuksista huomaa, joukossa on hyvin monenlaisia ehdotuksia, joissa niin museorakennusta kuin kaupunkitilaa on lähestytty eri tavoin, kertoo arkkitehtuurikilpailun tuomariston puheenjohtaja Tampereen kaupungin apulaispormestari Jaakko Stenhäll.

Uusi museorakennus tulee sijoittumaan keskeiselle paikalle Tampereen kaupungin keskustassa. Tämän vuoksi kilpailun tuomariston laaja ja monipuolinen perehtyminen saatuun runsaaseen ehdotusten määrään on ehdottomasti tarpeen. Taidemuseon uudisrakennukselle aiottu alue rajautuu Kuninkaankatuun, Wilhelm von Nottbeckin puistoon, Polttimonkatuun sekä nykyiseen Pääkonttori-rakennukseen Finlaysonin alueella.

Kilpailuehdotusten lopullinen määrä poikkeaa hieman aiemmin ilmoitetusta. Teknisessä tarkistuksessa havaittiin useita ehdotuksia, joilla oli keskenään sama nimimerkki. Mukana oli myös ehdotuksia, jotka oli palautettu useampaan kertaan hieman eri nimimerkeillä, jolloin viimeisin määräaikaan mennessä saapunut versio on valittu arvosteluun. Yhdessä ehdotuksessa tekijätiedot tulivat ilmi ja ehdotus hylättiin.

Sara Hildénin taidemuseon uudisrakennuksen kansainvälisen yleisen arkkitehtuurikilpailun järjestävät alueen kiinteistöt omistava työeläkeyhtiö Varma sekä Sara Hildénin Säätiö ja Tampereen kaupunki yhteistyössä Suomen Arkkitehtiliiton kanssa.

Sara Hildénin taidemuseon perustehtävä on Sara Hildénin Säätiön omistaman korkeatasoisen suomalaisen ja kansainvälisen modernin ja nykytaiteen kokoelman esilläpito, tutkimus, säilytys ja hoito.

Lisätietoja:
Tuomariston puheenjohtaja, apulaispormestari Jaakko Stenhäll
puh. +358 45 137 8505
jaakko.stenhall(at)tampere.fi

Kiinteistöpäällikkö Kai Niinimäki, Varma
puh. +358 40 729 8144
kai.niinimaki(at)varma.fi


Teksti Raija Lindell