Siirry sisältöön

Älykaupunkikehityksen virtuaalikonferenssi Tampereella – puhujina Nokia Bell Labsin Pertti Lukander ja Euroopan komission Khalil Rouhana

Julkaistu 13.1.2021 15.05

Uuden ja toiveikkaan vuoden avaava Tampere Smart City Week -konferenssi järjestetään virtuaalisesti 26.-28.1.2021. Tapahtuma esittelee älykaupunkikehityksen uusimpia ilmiöitä ja ratkaisuja.

 

Tapahtumassa puhuvat muun muassa Nokia Bell Labsin tutkimusorganisaation johtaja Pertti Lukander, Euroopan komission Khalil Rouhana ja MaaS Alliancen Senior Manager for Mobility, Piia Karjalainen.

– Olemme koonneet konferenssiin todella laajan kattauksen siitä, mitä tällä hetkellä kaupunkikehityksessä tapahtuu meillä ja muualla. Teemoina ovat erilaiset yhteiskunnan osa-alueet turvallisuudesta terveyteen ja koulutuksesta liikkumiseen. Sanoisin, että ohjelmasta löytyy jokaiselle jotakin tuttua ja toisaalta uusia näkökulmia mielen ruoaksi, kertoo Smart Tampere –ekosysteemiohjelman johtaja Seppo Haataja Business Tampereesta.

Tampere on älykaupunkien edelläkävijä

Älykaupunkikehitys on usein huomaamatonta, mutta monipuolisen tutkimus- ja kehitystyön kautta kaupunkilaisen arki muuttuu sujuvammaksi ja helpommaksi. Koronapandemian myötä kehitystyö on ottanut suuren harppauksen eteenpäin. Tampere Smart City Week -konferenssi esittelee, miten yhteiskuntamme ja kaupunkimme on sopeutunut vallitsevaan tilanteeseen.

Tampereen kehitys kaupunkina on ollut viime vuosina hyvin nopeaa, joten kaupunki on konferenssin tapahtumapaikaksi otollinen. Esimerkiksi liikkumisen ratkaisujen kehitys, erilaiset kunnianhimoiset rakennusprojektit, ponnistukset hiilineutraaliuteen ja kansainvälisesti merkittävä tutkimus monella saralla ovat nostaneet Tampereen älykaupunkikehityksen kärkikahinoihin Pohjoismaissa.

– Tampere on älykaupunkina erinomainen. Meillä on laajat ja monipuoliset verkostot, eläväinen yrityskenttä ja kansainvälisesti merkittävää tutkimusta. Täällä älykaupunkikehitystä tehdään laajasti yhteiskunnan eri toimijoita osallistaen, aina yrityksistä oppilaitoksiin ja kaupungin organisaatiosta yksittäisiin tamperelaisiin, kertoo Tampereen kaupungin elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja Teppo Rantanen.

Tapahtuman järjestää Tampereen kaupunki. Konferenssin pääyhteistyökumppaneita ovat Business Tampere, Business Finland, VTT, Deloitte ja Tampereen yliopisto.

Konferenssi on osa Tampere Smart City Week -tapahtumaviikkoa, joka järjestetään nyt kolmatta kertaa, tällä kertaa kokonaan virtuaalisesti toteutettuna. Ohjelmaviikon päättää perjantaina 29.1. Tampere Business Forum -tapahtuma. Lähetyksen teemana on "Why invest in Tampere?" - vetovoimaisen Tampereen kaupunkiseudun tarjoamat liiketoiminta- ja investointimahdollisuudet kansainvälisesti toimiville yrityksille. Lue lisää tamperebusinessforum.com.

Osallistuminen konferenssiin on ilmaista, mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen.

Lisätietoja:
Teppo Rantanen
Elinvoiman ja kilpailukyvyn palvelualueen johtaja, Tampereen kaupunki
puhelin 040 023 5442
sähköposti Teppo.Rantane(at)tampere.fi

Seppo Haataja
Ohjelmajohtaja, Ekosysteemiohjelma, Business Tampere
puhelin 040 500 3475
sähköposti seppo.haataja(at)businesstampere.com

Tiedustelut tapahtumasta:
Katri Schulze
Koordinaattori, Tampere Smart City Week, Business Tampere
puhelin 040 076 5552
[email protected]