Siirry sisältöön

1. ja 2. luokalle siirtyvät: haku alkoi koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan ja Eppu -kerhoihin

Julkaistu 7.1.2021 10.10

Haku koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan ja Eppu-kerhotoimintaan ensi lukuvuodeksi 2021–2022 on alkanut Tampereella. Haku koskee tällä hetkellä esiopetuksessa olevia lapsia, jotka aloittavat koulun elokuussa 2021. Lisäksi haku koskee nykyisiä ensimmäisen luokan oppilaita, jotka siirtyvät toiselle luokalle elokuussa 2021. Paikkaa tulee hakea 22.1.2021 mennessä.

Lapset leikkivät talvella ulkona
 

Aamu- ja iltapäivätoimintaa ovat kaupungin järjestämä Eppu-kerhotoiminta kouluilla yhdessä esiopetusikäisten lasten kanssa sekä yksityisten toimijoiden järjestämä aamu- ja iltapäivätoiminta.

Perusopetuksen 1. ja 2. vuosiluokkien oppilailla on mahdollisuus hakea aamu- ja iltapäivätoimintaan, jos molemmat vanhemmat ovat töissä tai opiskelemassa.

Paikka voidaan myöntää lapselle myös erityisestä syystä. Muu erityinen syy tarkoittaa perheen tai lapsen perusteltua tarvetta, joka arvioidaan tapauskohtaisesti. Erityinen syy edellyttää, että huoltajan lisäksi lapsen tilanteen tunteva asiantuntija on esittänyt riittävän selvityksen tai tarpeen arvioinnin paikan tarpeellisuudesta

Perhe voi valita tarvitsemansa tuntimäärän kolmesta eri vaihtoehdosta

Iltapäivätoimintaa on tarjolla koulutuntien jälkeen klo 12–17. Osassa ryhmistä on tarjolla myös aamutoimintaa klo 8–10, jos sille on riittävästi kysyntää.

Perheet voivat valita palveluntarpeen kolmesta eri vaihtoehdosta: 1–3 h/päivä, 3–4,5 h/päivä tai 4,5–6 h/päivä. Toimintamaksut määräytyvät valitun vaihtoehdon mukaan. Niissä ryhmissä, joissa on aamutoimintaa, tunnit voidaan jakaa aamun ja iltapäivän kesken niin, ettei perheen valitsema enimmäistuntimäärä ylity.

Tarvittaessa lapselle on mahdollista hakea paikkaa myös vuorohoitoa järjestävistä palveluista.

Toimintaan haetaan Tampereen kaupungin aamu- ja iltapäivätoiminnan verkkosivuilta löytyvällä sähköisellä lomakkeella. Lisätietoja toiminnasta saa verkkosivuilta ja myös sähköpostitse osoitteesta apip.palveluohjaus(at)tampere.fi


Lisätietoja

Asiakaspalvelupäällikkö
Katri Mantere
puhelin 040 849 2107
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen

Kuvat Opa Latvala