Siirry sisältöön

Esiopetukseen ilmoittautuminen alkoi Tampereella

Julkaistu 7.1.2021 9.23

Ensi syksynä esiopetukseen tulevien lasten ilmoittautuminen on alkanut Tampereella. Esiopetukseen ja sitä täydentävään toimintaan ilmoittaudutaan kaupungin verkkosivuilla 22.1.2021 mennessä.

Children are playing with colourful cloth
 

Esiopetukseen ilmoittautuminen koskee vuonna 2015 syntyneitä lapsia. Lapsen esiopetuspaikka määräytyy lapsen osoitteen ja tulevan koulupolun mukaan. Esiopetusta annetaan kaupungin ylläpitämissä kouluissa tai päiväkodeissa sekä joissakin yksityisissä kouluissa ja päiväkodeissa.

Lapsen tulee perusopetuslain mukaan osallistua esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuutta edeltävänä lukuvuonna. Esiopetus muuttui Suomessa velvoittavaksi vuonna 2015.

Esiopetukseen lukuvuodelle 2021-2022 ilmoittaudutaan 7.–22.1.2021 sähköisesti Tampereen kaupungin verkkosivuilla. Yksityiseen esiopetukseen haettaessa hakija täyttää tämän lisäksi järjestäjän oman lomakkeen.

Ilmoita lapsi samalla esiopetusta täydentävään toimintaan

Esiopetus alkaa tiistaina 10.8.2021 klo 9. Esiopetusta järjestetään koulujen toiminta-aikoina. Päivittäinen esiopetusaika on neljä tuntia, ja esiopetus on maksutonta.

Mikäli lapsi tarvitsee esiopetuksen lisäksi täydentävää toimintaa, ilmoittaudutaan siihen samalla kuin esiopetukseen. Täydentävä toiminta on maksullista.

Huoltaja voi valita lapselleen esiopetusta täydentäväksi toiminnaksi joko osa-aikaisen varhaiskasvatuksen tai Eppu-kerhotoiminnan. Valinta tulee ilmoittaa esiopetukseen ilmoittautumisen yhteydessä. Osa-aikainen varhaiskasvatus järjestetään päiväkodissa ja Eppu-kerhotoiminta koululla. Henkilökunta kuljettaa tarvittaessa lapsen toimipisteestä toiseen.

Lisätietoja esiopetuksesta, esiopetuspaikoista, ilmoittautumisesta ja täydentävästä toiminnasta saa päiväkodeista ja Tampereen kaupungin internetsivuilta.


Lisätietoja

Asiakaspalvelupäällikkö
Katri Mantere
puhelin 040 849 2107
sähköposti [email protected]


Teksti Johanna Toivanen