Siirry sisältöön

Ratapihankadun uusi osuus avataan liikenteelle joulun jälkeen maanantaina

Julkaistu 22.12.2020 15.34

Ratapihankadun linjaus on nyt rakennettu suoraksi siirretyn tavara-aseman ja Morkun aukion kohdalla, ja katuosuus avataan liikenteelle heti joulun jälkeen maanantaina 28.12.2020. Ratapihankatu ulottuu Rantatunnelilta Viinikan liittymään ja kulkee nimensä mukaisesti pitkän osuuden radan viertä.

Morkun silta ja Rongan alikulku pimeään aikaan
 

Katu ylittää Rongan alikulun uudella Morkun sillalla, joka on rakennettu Rongan alikulun jatkeeksi.

Koska kadulta puuttuvat vielä ajoratamerkinnät, liikennettä ohjataan liikenteenohjauslaitteilla.

Ratapihankadulta Tammelan suuntaan Väinölänkadun ja Tammelankadun kautta

Ratapihankadulta pohjoisen suunnasta Tammelaan kääntyvät ajavat Väinölänkadun kautta, ja Väinölänkadulta pääsee myös kääntymään Ratapihankadulle molempiin suuntiin. Ratapihankatua etelän suunnasta ajavat pääsevät kääntymään Tammelaan myös Tammelankadun kautta, mutta Ratapihankatua pohjoisen suunnasta ajavat eivät pääse kääntymään Tammelankadulle. (kartta liikennejärjestelyistä alempana)

Nyt suljetaan myös väliaikaiseen kiertoreittiin kuulunut pätkä Ratapihankadulta Peltokadulle. Peltokadun liikennejärjestelyt muuttuvat siten, että katu on kokonaan kaksisuuntainen.

Vellamonkadulta Ratapihankadulle rakennetaan kokonaan uusi ajoyhteys vuonna 2021 samalla, kun rakennetaan muita Ratapihankatua risteäviä katuja.

Ratapihankadun valaistus on osittain väliaikainen voimalaitoksen työmaan erikoiskuljetuksien takia. Nyt avattavalla Ratapihankadun osuudella kadulla on kaksi kerrosta päällystettä. Ylin päällystekerros tehdään keväällä 2021, jolloin tehdään myös muita viimeistelytöitä ja lopullinen katuvalaistus.

Jalankulun ja pyöräilyn reitit säilyvät tässä vaiheessa ennallaan.

Talvella kaukokylmätyö ja toukokuussa alkaa lähikatujen uudistus

Alueella jatkuvat rakennustyöt. Talvella Peltokadulla ja tulevan Vellamonkadun osuuden kohdalla tehdään kaukokylmälinjan siirtotyö. Toukokuussa alkavassa katu-urakassa rakennetaan Ratapihankatua risteävät kadut Vellamonkatu ja Tammelankatu ja myös Peltokatu. Ratapihankadulle ja Murtokadulle rakennetaan urakan yhteydessä jalkakäytävät. Myös Murtokadun ja Scandicin seutu rakennetaan katusuunnitelman mukaiseksi.


Lisätietoja

Tampereen kaupunki
Rakennuttajainsinööri
Petri Leppänen
puhelin 050 305 1402

Turtolan Kaivin Oy:
Työpäällikkö
Juha Mikkonen
puhelin 040 837 7242


Teksti Tarja Nikupaavo-Oksanen

Kuvat Tarja Nikupaavo-Oksanen